Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Smarin - специалист
Монофазен е мотора (бях написал :)) , машината макар и стара е почти неупотребявана така чче изключваме нещо прецакано , по скоро някой мангал (когато е разтУрана въпросната училищна работилница ) е искубал каквото е могло и сега аз си връзвам мотора , но тй не отпецва (е когато помогна завъртайки ремъчната шайба си тръгва , направо си пее)
mirk - майстор
И що реши че е монофазен.
Smarin - специалист
Е няма какво да му решавам , монофазен си е
maistor-sm - специалист
Ако е оригинален мотора трябва да е трифазен.
kuger - майстор
Имам БМ 12. Мотора е трифазен 550W
mirk - майстор
lazo_2 написа:
Тогава що питаш нас като всичко си знаеш.
Smarin - специалист
mirk написа:
lazo_2 написа:
Тогава що питаш нас като всичко си знаеш.
Дали пък щях да питам , ако си знаех. На електромотора няма табела , а кабела беше срязан точно на влизане в тялото , когато взех машината и от там се различаваха 3 кабела, червен черен и бял и първото нещо което ми остана в главата "монофазна е " , но след дискусията тук вече се съмнявам , а не съм влизал в работилницата отдавна (зазимена е един вид :)) . Понеже мисля да я пускам в действие при първа възможност (веднага след 3 поредни дни на 10 градуса) и за това се интересувам. Благодаря на отзовалите се , ще бъда по конкретен с въпросите при първа възможност.
mirk - майстор
Като станеш по конкретен ще получиш и адекватни отговори, за сега е само гадаене :lol:
Трите кабела са достатъчни да работи трифазен електромотор ако по тях се подават 3 фази, друг е въпроса че е опасно.
Stambolov - специалист
Колега погледни в основата на бормашината има ли някакви капаци обикновенно там са кондензаторите .Ако няма слагаи външен от 10 до 16 мф би трябвало да завърти ,Пробата му е маиката...
evil - специалист
я вземи снимай тва чудо на техниката ,нямаш ли тел

Тема "проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: