Напишете въпрос свързан със санирането.
valmet - специалист
Ако колегагата ivanabrashev се чувства засегнат от моите постове в неговата тема,моля за извинение,даже и ЛС му бях писал с извинение,но го изтрих,понеже доста време не бе влизал във форума и реших че е обиден много.
Както колегата 8180 писа,всички тези мнения на останалите колеги бяха породени от мисълта да се помогне и същите тези колеги много добре знаят и са чели всички 11 страници от подтема "Саниране" и знаят коя е добрата изолация и какво трябва да се направи за да се бори с мухъла.И ако колегата ivanabrashev бе сторил същото,едва ли щеше да се стига до конфузни ситуации.Извинявай колега,но не беше прав!
8180 написа:
Колеги,
Предлагам да не "спамим" тук с боята.
Темата е дискутирана няколко пъти, но за пръв път (по памет) имаме "човек от кухнята".
Ако mavrodi се навива, да подготви и отвори една нарочна тема , в която да докаже "пристрастията" си със съответните сертификати, резултати от изпитвания и под.
Да бъде готов и за критики и съмнения - няма лошо.
Разбира се че съм готов да направя тема като предоставя , сертификати и всякакви изпитания направени в НИСИ .А относно критиките :) определено не се сърдя няма за какво всеки един материал има добри и лоши страни нормално е хората да се съмняват и да посрещат как да кажа малко на нож такива продукти.
valmet написа:
Чакай,чакай колега!Дай да успокоим малко топката!Евала ти правя че си открит и прям!Честно да ти кажа,не съм чул някой да е доволен от предлагания продукт.Наистина,аз не съм го ползвал,няма и да го използвам вкъщи.
Интересно ми е че говориш за ефекта на боята,но от думите ти разбирам че си я нанесъл скоро.Мисля че трябва да минат поне 2 год за да може да се каже,дали има или няма ефект.
Не се сърди,но това е мое лично мнение.
Няма място за сърдене,да определено си прав за това че нанесеното покритие е още ново и не е минал период от време през който то да докаже своята ефективност.Аз съдя по това какво се случи до сега.Относно това дали има или няма доволни не мога да кажа , фирмата която разпространява и внася продукта го внася от 6 месеца и все още нямам по сериозно отзиви но както казва колегата 8180 нека да не е тук а в друга тема.
Още веднъж се извинявам ако съм засегнал някой и лека вечер.
egx - специалист
Преди да сте се избили, ако може да кажа нещо.......преди 2 години правих ремонт на стаята ми - нови тапети и латекс на тавана.Значи по стените имаше доста следи от мухъл.Става дума за панелка в Люлин.Знаех, че преди да слагам нови тапети трябва да махна следите от мухъл, но въпреки това нямах време и нерви да си играя.Реших да нанеса подобна термо боя направо върху мухъла.Не помня марката, но не беше тази която е горе.Та нанесох 2-3 ръце на по-засегнати участаци и отгоре налепих някакви плоскости ...EPS,XPS.......забравих какви бяха за вътрешна изолация.Дебелината им е малко под 2см.Та вече втора зима с тях и мухъла още не се е показал и не мирише на него.Не казвам, че е изчезнал, но не го виждам нито усещам.А повярвайте знам как мирише мухъл ! И така.Имам външна изолация и пвц дограма.То и заради тях се появи мухъла първоначално.Така де не заради тях ама след поставянето им не се е отваряло достатъчно и т.н. ама кой да знае.
toni_g79 - специалист
Какво стана с темата за "вълшебния" "Корунд" ,нали щеше да има вода от извора заливаща всички нас,невярващите :? Нещо май-май :lol: :lol:
Dewalt - специалист
toni_g79 написа:
Какво стана с темата за "вълшебния" "Корунд" ,нали щеше да има вода от извора заливаща всички нас,невярващите :? Нещо май-май :lol: :lol:
Е какво да стане - маи някои си правеше реклама по скоро
biro - помощник
Добър ден, първия ми пост в този чудесен форум.

При мен излезе проблем с няколко петна мухъл в долната част на стената на спалнята точно зад таблата на леглото, имам външна изолация 5см EPS и вътрешна изолация 2см EPS, панелно жилище. Мухъла се появи върху тапетите.

Искам да попитам какво може да се направи по въпроса? Дали трябва да се премахне вътрешната изолация и да се направи на ново с друг материал (вата, фибран) или изцяло трябва да се премахне и да се остави без вътрешна изолация? Стаята 12-13м2 доста хладна, отоплява се с конвектор с около 8 до 12 квч на денонощие. Възможно ли е да се подобри енергийната ефективност на тази стая с добавяне на по-дебела вътрешна изолация и евентуално подова изолация под ламината, който е 6мм.
nihonjin - специалист
Дръпни си малко леглото напред, за да се подобри проветрението между стената и таблата.

Иначе при описаните условия не би трябвало да имаш мухъл. Сигурно режима на ползване на спалнята е кофти, да речем спите много хора вътре, а тя е малка и не се отоплява и проветрява докато спите. Или пък сушите пране вътре.

Забелязах нещо интересно в една моя спалня - досега там спеше един човек и мухъл никога не е имало, макар че в тази спалня няма никаква изолация. Тази зима спат двама и изби ужасен мухъл зад един шкаф долепен до външната стена.

В никакъв случай не махай вътрешната изолация, основно тя те пази от мухъла.
biro написа:
Добър ден, първия ми пост в този чудесен форум.

При мен излезе проблем с няколко петна мухъл в долната част на стената на спалнята точно зад таблата на леглото, имам външна изолация 5см EPS и вътрешна изолация 2см EPS, панелно жилище. Мухъла се появи върху тапетите.

Искам да попитам какво може да се направи по въпроса? Дали трябва да се премахне вътрешната изолация и да се направи на ново с друг материал (вата, фибран) или изцяло трябва да се премахне и да се остави без вътрешна изолация? Стаята 12-13м2 доста хладна, отоплява се с конвектор с около 8 до 12 квч на денонощие. Възможно ли е да се подобри енергийната ефективност на тази стая с добавяне на по-дебела вътрешна изолация и евентуално подова изолация под ламината, който е 6мм.
biro - помощник
Не спим много хора, само 2ма сме. Стаята е 12м2 и нещо. Има голям прозорец и сутрин има малко конденз по него е много малко, не капе по дограмата. Иначе вътрешната изолация е малко само 2см EPS не знам дали не трябва да е повече или пък 5см вата?

Тема "Вътрешна изолация на панелен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: