• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Значи този апартамент е на майната си ! Във всички посоки не живее никой.Северно изложение и доста студено според мен. Отдолу познавам един дето ходи само за... :cool: за забавление човека и така. Банята е залепена на едната стена на кухнята. Съединени са с тухла. В сайта на мисия моят дом показват направа на сух под С XPS и фазерен гипс картон, и се намества XPS-a долу със стъпаловидни краища и отгоре на кнауф гипскартона, на който лайсните се лепят и след това се закрепват с 30мм. Прав си замаската, подът е крив. 30мм XPS на каква цена е? Виждам, че този 50мм за под е от 4лв. на метър, а фазера от 7 лева. В магазина имаше едни Стериопорни пресовани квадрати, жената каза, че се лепят по тавана и стават и за изолация, просто ми харесаха, защото имитират дърво(в брикостор, в съседният румънски град му казват плафон) Ти сблъсквал ли си се с такива?

Прикачен файл

Desktop3.jpg
Под прозореца и тавана
Desktop3.jpg (108.86 KиБ) Видяна 3798 пъти

Прикачен файл

Desktop2.jpg
Другият ъгъл на тавана, който е към прозореца и вратата
Desktop2.jpg (67.39 KиБ) Видяна 3798 пъти
boreto1 - специалист
Виш най-добре като гледам облицовка с гопс картон замаска да изравниш нивата на апартамента и от там натам каквото желаеш прави ..........
me_against - специалист
Щом няма кои да те отоплява от съседите, трябва да се изолираш отвсякъде. Таван, под стени. Вариантът на boreto1 е много добър за предстенна обшивка с картон+вата. Ще трябва да сложиш и паронепропусквливо фолио. Макс 7-8 см да се свие кухнята. Незнам с какви средства разполагаш и дали ще се навиеш да го изпълниш. Виж има във форума такъв раздел с много полезно инфо.
За сухия под можеш да го направиш като наредиш греди, дебели 5х5 см, през 20 см и между тях лепиш фибран, а отгоре ОСВ да наковеш 10 мм . Отгоре смягаш паркета. Ще изравниш само площа, където стъпват гредите. Нивото ще ти скочи пак със около 10 см.
Ако замазка на пода,при мен беше с хоросан 12 см, можеш да я изкъртиш до панел, лесно пада, и така няма да повдигаш нивото. Виж пак подгорума.
Цени 15 м2 фибран 30 мм беше около 60-70 лв. по спомен. Такива плоскости съм гледа в Практикер. Наистина стоя ефектно. Обаче няма впечатления от тях. Ако са ос стиропор, няма да ти свършат работа, защото са паропропускливи и като преминат парите през тях, ще срещнат студения таван и ще кондензират между плоскостите и тавана. После избиват едни гадни петна.
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на стар панелен кухненски бокс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: