Съвети за начинаещи готвачи.
booooo55 - специалист
Със сигурност всеки знае, да мята пържолите на скарата,но не се здържах да пусна и тази любима за нас мъжката аудитория рецепта.
Пък и жената имаше рожден ден та реших по край нея да намажа и аз. :-D

Какво ни трябва?
Няколко крехки свински пържолки, около половин кило.Според вкуса и вида.
За марината;
телешко бульонче
щипка черен пипер
щипка риган
50 гр. олио
малко соев сос

Накисваме пържолките в марината за няколко часа.Загряваме скарата и слагаме да печем, от двете страни по два пъти в двете посоки.Така че да се получи един вид запечена решетка,която ако мога да се изразя 'гали окото'.Гарнираме с пържени картофки.

Прикачен файл

P1040304.JPG
Последна промяна от booooo55 на пет фев 18, 2011 9:11 pm, променено общо 1 път.
gogo1113 - специалист
Браво, колега! Ако останат, пращай и на нас!
booooo55 - специалист
gogo1113 написа:
Браво, колега! Ако останат, пращай и на нас!
Остонаха само мръсни чинии и добри спомени. :partyman:
Но пък пращам най сърдечни поздрави.
gogo1113 - специалист
Благодаря и на теб също!
boltik - специалист
И още една рецепта :lol:

Прикачен файл

B4.JPG

Прикачен файл

B5.JPG
schuldiner - майстор
По-вкусно е да си избереш добро свинско и да го опечеш без подправки.
По-лесно е да вземеш каквото ти дават в хипермаркета и да го киснеш в каквото се сетиш, за да му се разкара съмнителния вкус и мирис. За всеки случай и соев сос (ако няма чесън)...
booooo55 - специалист
Колегата boltik най добре се е ориентирал.Мешана скаричка на дървени виглища. :tonqe:
boltik - специалист
Месото и каймата са бългърски.Има разлика във вкусовите качества.Това е едно от главните неща по-които се различава БГ от европата. :lol:

Тема "Какво по лесно и вкусно от пържолки" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: