• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ebahti - майстор
Чета в замундата добри отзиви за нея...била по добра от лисицата-верно ли е ???
peter_m - специалист
Ами на първо място трябва да се каже, че има много показатели, по които да се сравняват (това е като да сравняваш две коли - въпроса е по кой показател). Ето един пример:

http://internet-browser-review.toptenreviews.com/

Според това не е по-добра.
Иначе нищо не ти пречи да пробваш и ако ти допадне да я ползваш.
ebahti - майстор
peter_m написа:
Иначе нищо не ти пречи да пробваш и ако ти допадне да я ползваш.
аз питам щото не ми се правят проби,ако некой е ползвал и двете да сподели :roll:
ebahti - майстор
Nема ли некой оперен певец в тоя форум??? :partyman:
bayan - специалист
имам и двете и опера по ми допада но просто така съм свикнал други хора на други мнения и хром са ми хвалили ма намен не ми харесва най добе да пробваш ак нете допадне дел и по сторому
ebahti - майстор
Значи питам щото не съм мн. комп. грамотен...а и дъщеря ми достатъчно ми дръсти щаигата с разни програми и прочее.Тя си бачка с експлодъра ,а аз с мозилата-доволен съм от нея ,ама прочетох мнения че операта е била по лесна и бърза.Не ми се качват още програми при положение че едвам успявам да изчистя ком. от разни програми и незнам си кво които щерката си тегли....та затва питам. Имам и др. въпроси ама завтра кат изтрезнея пп.имам и да грея 1 гола женка -ако успея шъ обесня как се грее...само реотана да запали :weedman:
naB4o - специалист
Ами то си е до свикване, аз бях свикнал с лисицата, а сега съм с хром.
Преди това бях свикнал с лисиците, и за малко цъках с операта. Лично операта не ми е любима. Но най-добре си пробвай и виж сам :)
1 познат ползваше опера, понеже чрез нея дърпаше торенти и ги пускаше в реално време, т.е. сегмент-по сегмент. В смисъл пуска торента и операта го отваря и гледа филма. Имаше нещо такова май...
booooo55 - специалист
Аз съм с опера.Сложих я за проба и така няколко години, все с нея си работя.Привикнах към програмата и мога да кажа, че ми е по удобна.От време на време сменям на експлорера, за да не забравя как се работи с него.
montoya - майстор
Въпрос на свикване е! Аз вече пета година ползвам Опера и като ми попадне друг браузър ми е толкова кофти че няма на къде. Нося си една портабъл версия на флашка и с нея. Хубавото е че като си направиш акаунт в сайта на опера с него ти се синхронизират, лентите, отметките, въвежданите адреси, търсачките, бързото избиране и още няколко неща. Единствено паролите не се синхронизират, но е лесно да си ги запазиш. Вече има и подръжка на разширения за улесняване на живота с някой благинки и така. за по - бърз или по - лек браузър обаче трябва да ги сравняваш на една машина с еднакви настройки - примерно спрян или пуснат кеш, темп, бисквиДи ред други!
Като ресурси почти всички браузъри ползват еднакво, само че Хром и новия ИЕ за всеки отворен таб пускат нов процес, Операта и лисицата карат с един процес. Като се сумират обаче всичките са приблизително еднакви като обем на памет дето ползват. Друго което съм забелязал е че на един и същи сайт пускам да гледам телевизия с Операта, тя ползва 15-20 % процесор, пуснах същото през Лисицата, процесора щеше да се запали 70-80%
Тъй че слагаш и се не плашиш, ако не ти хареса - неси натоварил компютъра с кой - знае какво!
ebahti - майстор
Свалих я, като че ли по бавно ми отваря форума ,само 5 иконки досега са отворени -ще я пробвам неколко дена :?
  • 1
  • 2

Тема "Опера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: