• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
biser80 написа:
Здравейте колеги .Може и да ви е смешно ,но какво е "пелети" и "домашен кекс" Благодаря :?
-Пелети
-Домашен кекс
glorious - специалист
Така ли няма съфорумец, топлещ се на пелети на Стара Загора?

Иначе аз приключих януари с 35 чувала разход на пелети при топлене и на бойлера.Другото интересно е,че вместо да спестя от ток, тока ми се е увеличил :-D .Б@х това енерго :). Ток за декември 60лв,като бойлера е включен на ток, ток за януари,като януари бойлера не е включван на ток, сметката ми е 75лв :-D
turistak - специалист
Колега glorious,

Какво топлиш като площ и с какъв котел?
glorious - специалист
Колега, turistak , чети тук : viewtopic.php?f=10&t=13400&start=460

Между другото да спомена,че от както топля бойлера, засилвам печката и мога да отбележа,че нагара е сведен почти до нула.Ама на, няма кой да напише такива неща в книжката...Преди ако изгоря един чувал/15кг/пелети на най-слабата степен-1 , и ще си счупя ръцете да раздвижа лостовете за чистене.Сега изгарям един чувал на 5та степен и дърпам лостовете без проблем и без усилия...
LazarGanev - "Велик майстор"
glorious, благодаря - полезна информация. Аз също смятах, че ще има подобни проблеми при намаляване на мощността, ама то си иска по-продължителна работа в този режим, за да се види.
kok - специалист
чистене му е майката :-D аз като го изчистя и хоп темп. на водата 5гр. по-висока даже вече си знам като го видя че е на 76-77гр. значи е за чистене :-D като е чист 82-83гр. :wink: ама трета зима вече знам му и кътните зъбки на котлето :-D
sensi - специалист
Здравейте, позабравихме същината на темата. Подхващам я та да се оплача. Взех си пелети от някакъв велиградски производител. Много нагар се образува от тях. Всеки ден трябва да чистя пепелника на горелката. Та от тези пелети ми се случи интересно нещо. От нагара се задръства и целия маркуч се пълни с пелети. Като го видях се ошашках как се е получило. Иначе пелетите са калорични и си горят, ама пусто трябва да се чисти.
lz1add - специалист
Пълно щастие няма!
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: