Съвети за начинаещи готвачи.
dj_marti79 - специалист
Здравейте.
Бих желал в тази тема да обсъждаме НЕКАЧЕСТВЕНИ храни,стоки и услуги с цел антиреклама на същите и по този начин да намалим потреблението а от там и производството или вносът им. Ако този тип антиреклама противоречи с някои правила във форума или някои закони, нека модераторите го прекратят.
Предполагам че всеки един от нас някога е бил прецакан или недоволен от нещо или някой. нека сподели с по- малко думи и повече снимки.
Да насърчим Българското и качественото!
inspo - майстор
Мен ако питаш темата трябва да е за качествени храни и прочие, защото по лесно ще се изброят .
miro333 - напреднал
случаино попаднах на http://zamunda.net/details.php?id=197673&hit=1 гледаите го по-фрапиращо е отколкото мислите
Прикачен файл:
food-inc.jpg
food-inc.jpg (69.35 KиБ) Видяна 2136 пъти
## Режисьор : Робърт Кенър

## IMDB : Линк към IMDB

## Държава : САЩ

## Година : 2008

## Времетраене : 94 минути

## Резюме : Сегашният метод за производство на сурови храни е до голяма степен причината за увеличаване броя на заведенията за бързо хранене след 1950 г. Оттогава повсеместното производство на храна се промени значително, отнесено към това отпреди няколко хиляди години. Контролиран главно от шепа мултинационални корпорации, световният бизнес, свързан с производство на храна ( поставящ ударението върху думата "бизнес" ), има като свои скрити цели производство на огромни количества при оскъдни директни инвестиции (много често под формата на субсидии), което води до огромни печалби, което пък от своя страна - до по-голям контрол върху предлагането на храни, концентрирано между тези няколко компании. Свързаните със самата храна, с отглеждането на животните, с работниците на поточните линии и с потребителите, консумиращи храната, фактори здраве и безопасност често са пренебрегвани от компаниите и от правителството, в усилията им да осигуряват евтина храна, като остават равнодушни по отношение на негативните последствия от техните действия. Много от промените са базирани на напредъка в науката и тенологията, но те често имат негативни странични ефекти. Отговорът отстрана на компаниите е в използването на повече научни методи за справяне с последиците, но не и за установяване на причините. Световното предлагане на храна може и да е в криза поради липса на биоразнообразие, но това може да бъде променено от гледна точка на търсенето като част от уравнението.
booooo55 - специалист
В търсачката на zamunda като напишем Food и излизат доста интересни филми свързани с храната която ядем.

Тема "НЕКАЧЕСТВЕНИ храни, стоки и услуги" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: