• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
kabalero - напреднал
Здравейте моля за съвет за направа на този таван,мисля да е от сачак приемам всякакви съвети тъи като не съм специалист но мисля да го правя сам.

Прикачен файл

IMG_3334.jpg
IMG_3334.jpg (51.6 KиБ) Видяна 6978 пъти

Прикачен файл

IMG_3329.jpg
IMG_3329.jpg (48.67 KиБ) Видяна 6978 пъти

Прикачен файл

IMG_3328.jpg
IMG_3328.jpg (50.42 KиБ) Видяна 6978 пъти

Прикачен файл

IMG_3327.jpg
IMG_3327.jpg (48.24 KиБ) Видяна 6978 пъти
EDI - майстор
viewtopic.php?f=17&t=23244 хвърли едно око как съм направил тавана на вилата, за да имаш представа как изглежда стая от дърво и ОСБ.Под плоскостите има 10 см изолация.При теб я има същата възможност.Аз редих на дървена едноредова скара.Купуваш си летви 4Х4 и директни окачвачи за скарата.Окачвачите ги слагаш през 50-60 см с метални дюбели.Скарата я правиш на 40-50 см, като летвите ги хващаш за окачвачите с рапиди за картон.Естествено, добра нивелация.Отдолу слагаш 5 или 10 см вата и вече си редиш сачак или плоскости, както решиш.Снимките са от процеса на работа.
kabalero - напреднал
Благодаря много полезна идея и при теб си го направил отлично, четох мнения във форума че ватата не е удачно нападат я гризачи и предизвиква мухъл...
EDI - майстор
А, не, за вътрешна изолация ватата е най-доброто нещо.Ако е напрвена като хората никакъв проблем.Можеш да си сложиш вата каширана с алуминиево фолио, като фолиото се слага към стаята.Ако не слагаш алуминиево фолио, има парозащитно фолио, но с дървото проблема донакъде отпада.Имам в къщи една стена с 5 см вата с ал фолио и дървена ламперия, вече 5 години е без проблеми.Сложих я, защото стената на стаята е към съседния двор и няка как да сложа външна.Ето как изглежда.

Прикачен файл

Negative0-28-25A(2).jpg
Negative0-28-25A(2).jpg (50.56 KиБ) Видяна 6880 пъти
kabalero - напреднал
Благодаря за бързите отговори.
kabalero - напреднал
EDI благодарение на твоите ценни съвети си направих сам тавана

Прикачен файл

IMG_3519.jpg
IMG_3519.jpg (46.78 KиБ) Видяна 6224 пъти

Прикачен файл

IMG_3518.jpg
IMG_3518.jpg (40.84 KиБ) Видяна 6224 пъти

Прикачен файл

IMG_3513.jpg
IMG_3513.jpg (45.61 KиБ) Видяна 6224 пъти

Прикачен файл

IMG_3508.jpg
IMG_3508.jpg (45.14 KиБ) Видяна 6224 пъти
bisplus - специалист
Справил си се много добре!!!...само е трябвало да ковеш в нута и нямаше да се виждат гвоздеите.
kabalero - напреднал
Да..за другите две стаи и коридорчето може да опитам да не се виждат пироните..
goran2 - специалист
Дървото си е дърво създава уют.Предпорагам,че ще сложиш и корнизи м/у стената и сечака.Разстоянието на скарата не е ли малко рехаво?От снимките ми се струва,че е около метър.
kabalero - напреднал
Разстоянието между скарата е 60см окачвачите са през 50см монирани с железни дюбели и да ще первази между стената и тавана но не знам къде да ги намеря..
  • 1
  • 2

Тема "Направа на нов таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: