• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sian - специалист
LazarGanev написа:
Освен да пращаш по Еконт :-D . Добре де пробвал ли си как горят, само съм учил като ученик че те са най-калорични, но не съм виждал да се продават или пък да се ползват. Гадно е да дадеш една гора пари за нещо, което не върши работа, така че се чувствам длъжен да намеря решение.
Ако обиколиш търговците на въглища ще намериш, един приятел си взе преди 10-ина дни, беше свършил донбаските и казва че са значително по добри от тях. Гори ги в чугунен виадрус. Аз днес бях планувал да отида да взема 1-2 чувала за проба, но излезе друг ангажимент.
Аз съм със стоманен котел (мое производство, приемем всякакви идеи за автоматизирането му) и имам притеснение да не го стопя.
LazarGanev - "Велик майстор"
Котелен термостат няма ли?
sian - специалист
LazarGanev написа:
Котелен термостат няма ли?

Има но не е идеално херметизиран ( в друга тема го бях скицирал набързо). Все пак съм го правил преди 10-ина години.
Кое не е херметизирано? Дай линк към темата
sian - специалист
LazarGanev написа:

Вратите на котела , помпата работи постоянно, тя е от старите грунфос 3-степени. По новите я нямат тази скорост.
sian - специалист
LazarGanev написа:
viewtopic.php?f=10&t=30645
За помпите няма да спорим, ама не се двлят на стари и нови, а са различни серии -с 2 скорости са наистина по-нова серия - UPBasic, но старата серия UPS с 3 скорости също се произвежда и е по-скъпа. Термостат на помпата най-лесно ще сложиш и ти остава проблема с уплътняването, така ли?
sian - специалист
[quote="LazarGanev"]За помпите няма да спорим, ама не се двлят на стари и нови, а са различни серии -с 2 скорости са наистина по-нова серия - UPBasic, но старата серия UPS с 3 скорости също се произвежда и е по-скъпа. Термостат на помпата най-лесно ще сложиш и ти остава проблема с уплътняването, така ли?[/quote
В моя случай почти няма смисъл от термостат, системата е гравитачна и при изкл.помпа си циркулира почти като с помпата, а нея я сложих заради серпентината на бойлера , и заради една стая която е на нивото на котела и няма гравитачна циркулация.
Не е точно така - естествена циркулация при 40* не вярвам да има. Помпата трябва да си включва на 60*С
sian - специалист
LazarGanev написа:
Не е точно така - естествена циркулация при 40* не вярвам да има. Помпата трябва да си включва на 60*С
денивелацията м/у котела и радиаторите е 5метра и има циркулация, основния проблем е обслужването, иска ми се
да се зарежда сам....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Виадрус У 22 и горелка на пелети - въпроси?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: