Всички имаме коли, нали ?
krasiorocknroll - специалист
Тази която използвам е много по-опростена и никога не изгаря:)
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2005 ... e39UWP.BMP
k r u m - специалист
Ясно колега схема Грец,но я кажете примерно след "греца'' как да направим регулиране на зарядния ток аз имам стар токоизправител българско производство и от известно време се замислям да го ъбгрейдвам с регулиране на зарядния ток а и идеята за опцията за регулирано разреждане е добра дайте схеми ,начин на свързване необходими материали.
valentino76bs - майстор
k r u m написа:
Ясно колега схема Грец,но я кажете примерно след "греца'' как да направим регулиране на зарядния ток аз имам стар токоизправител българско производство и от известно време се замислям да го ъбгрейдвам с регулиране на зарядния ток а и идеята за опцията за регулирано разреждане е добра дайте схеми ,начин на свързване необходими материали.
виж по нагоре
valentino76bs - майстор
krasiorocknroll написа:
Тази която използвам е много по-опростена и никога не изгаря:)
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2005 ... e39UWP.BMP
14 волта са прекалено малко,така схемата не върши никаква работа.....
Draganov - специалист
И аз имам зарядно по схемата на Valentino,малко кутията ми е по-невзрачна, много добре работи,но вместо 2-та транзистора (вързани като аналог на тиристор) съм сложил тиристор КУ202.От книжката "110 тиристорни схеми" на Р.Марстън съм я взел.
k r u m - специалист
Е то добре ама аз като не съм електрончик как да я направя :? мисълта ми беше за нещо по достъпно и лесно за направа в домашни условия или някои колега ако се навие да направи схемата бих ми платил.
valentino76bs - майстор
k r u m написа:
Е то добре ама аз като не съм електрончик как да я направя :? мисълта ми беше за нещо по достъпно и лесно за направа в домашни условия или някои колега ако се навие да направи схемата бих ми платил.
всичко зависи от това какъв траф имаш/мошността му/,на вторичната ти трябват около18 волта,слагаш му един грец KBPC 3510 и нищо друго не ти трябва другото е гевезелък....Ако трафа е мощен тогава иска регулиране на тока.
Nimi - специалист
mely написа:
Дайте да спретнем една схема за зарядно с възможност за десулфатизация и всички пинизи на съвременните зарядни.
По скоро някой разбиращ електроннчик....Из нета има много схеми ама нещо не ми вдъхват довериеИзображение Това зарядно казват че работи много добре.Някой да изкаже мниние

Работи повече от добре !!!!!
В експлоатация вече повече от 15 години без никакъв проблем до сега. Последните 5 години с ежедневна експлоатация върху какви ли не акумулатори. От 6 различни зарядни това е най-доброто и най-експлоатираното.
mely - напреднал
Nimi написа:
mely написа:
Дайте да спретнем една схема за зарядно с възможност за десулфатизация и всички пинизи на съвременните зарядни.
По скоро някой разбиращ електроннчик....Из нета има много схеми ама нещо не ми вдъхват довериеИзображение Това зарядно казват че работи много добре.Някой да изкаже мниние

Работи повече от добре !!!!!
В експлоатация вече повече от 15 години без никакъв проблем до сега. Последните 5 години с ежедневна експлоатация върху какви ли не акумулатори. От 6 различни зарядни това е най-доброто и най-експлоатираното.
Кажи им на по горните....
8180 - майстор
Круме,
С твоето устройство сигурно няма да стане. Както ти писаха (може би малко неясно), с регулиране и управление можеш САМО да намалиш зарядния ток. За целта трябва начално да го имаш в запас. Ще ти трябва и индикация или читав мултицет.
Дай да го видим какво има твоето зарядно, какво дава и какво гониш.

Има един супер прост вариант, ама ще се въздържа, че е опасен, а и жена ти може да те бие, че и ползваш печката. :)

Тема "зарядно за акумулатор с регулиране на тока" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: