• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
goshkou - напреднал
Тани написа:
Зависи какви ще са сглобките. Ако са с винтове ще ти е трудно ма завиваш отдолу с такива габарити. А като добавим и нивелацията ...
Направи сметка колко се оскърява и сам си направи сметка дали си заслужава.
Цената не е фактор - аз не съм производител или монтажник. Сега си погледнах таблицата - тази страница струва около 6 лева с кантирането, не че е нищо, но дотук всички вкупом вложихме много повече в дискутирането. :shock:

Благодаря, наистина се замислям вече дали да не го карам по правилото "така правят всички". Проблемът е, че в доста случаи "така правят всички" е погрешно и/или остаряло.
Тани - модератор
На въпроса ти няма правилен отговор. Ти си решаваш. Ние просто споменахме плюсовете и минусите на различните варианти.
При проектирането един търси цена ,друг здравина, трети естетика, четвърти лесно сглобяване, така че е нормално да получиш различни отговори , които дори противоречиви ще са правилни всичките.
goshkou - напреднал
Абсолютно си прав. За горното още веднъж сърдечно благодаря.

Засега планът е следният: поръчвам дъното цяло, страницата и 1 допълнителен комплект панти за полуоткрит кант, гръбчето цяло. Така ще натоваря бюджета с 4 лева за пантите, 6 лева за страницата и още дребни пари за крачета . Ако се появят сероизни проблеми при сглобяването ще се реже дъното и гръбчето и ще се кара по класическата технология.

Изпускам ли нещо?

(освен да споделя резултата :lol: )
Последна промяна от goshkou на нед фев 20, 2011 2:44 pm, променено общо 1 път.
peter_m - специалист
Само като вариант да спомена, че има възможност да се направи от две 18-ки, слепени една за друга и окантени с 1 широк кант. Така на лицето ще изглежда все едно е от 1 дебело пдч.
goshkou - напреднал
Прав си. 36 мм с широк кант изглежда много добре, но да намериш на едно място хубави плоскости, исканите цветове, плот, гръб, ненадут персонал, криволинейно рязане, тесни и широки кантове е невъзможна мисия. Доколкото гледах търсачката - точно тази тема за цеховете е дискутирана нееднократно и наистина е трудна работа да намериш читави доставчици на плоскости и разкрой. Компромисите са неизбежни.
bill47 - напреднал
bulhomes2 написа:
Когато съм си правил такива шкафове средните прегради съм ги правил от една плоскост, като в частта към пантите завивам вертикално от едната страна една ивичка ~10см за изхвърляне на пантите. Пантите са така устроени, че вратата да закрива плоскостта, която държи пантата. Ако пантите на двете врати са на една плоскост - коя врата ще покрие плоскостта? Пантите имат възможност за реглаж, но не и толкова, че да изхвърлят вратите с по 1 см.
В момента стандартните панти за 90 градуса са в три варианта :ниско , средно и високо рамо съответно за покрит, половин и открит кант . Така че това няма да е проблем viewtopic.php?t=342 Тук е обяснено по подробно
  • 1
  • 2

Тема "Шкаф до шкаф. Как е по-правилно да се направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: