• 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
KnauFer - специалист
продавам готова разглобена матрица 15ка на самсунг (по-добрата ;) ) обектив от лектор и френелова леща 28х28см.
за повече инфо на лични :wink:
bulhomes2 - майстор
Kalistobg написа:
ей тва си купил,щях да те карам да го снимаш ама го открих :lol:
стандартната му резолюция е 800х600 малко скъпо си го взел
моя е с 65вата подсветка твоя с 50вата и това 50хил часа е 20хил малко обичат да преувеличават китайците :-D
лошо няма инвестицията си заслужава :partyman:
някой ще гледа мач на голям екран .... жалко не съм фен [-X

ПП. имам един съвет купи 4 листа катастрон цената е м/у 50-80ст бройката и ги лепни на стената с габърки или там както решиш .... гарантирам ти че ако сега си мислиш че е яко с катастрона ще ти падне шапката :lol:
Това на клипа е само да го пробвам. Всъщност с това се сещам, че до накаква степен Ви заблуждавам за качеството, защото стената ми под екрана е оранжева. Иначе си има екран, но не съм донаправил къщата закъдето ще е. Я пак ми обясни що съм го взел скъпо? Някъде около 700 беше проектора с транспорта и около 300 ДДС и мито.
Kalistobg - специалист
то всъщност само на живо могат да се убедят в качеството на снимки не излиза добре Лед подсветката прави супер добра картина :-D
относно проектора ти 300лв са прекалено много дет си платил явно са ти пратили оригиналната сума по документи което е рядкост за китайците а пък сега за тези 700лв и даже по ефтино мога да взема по малък пак с входове и вграден плеяар и с резолюция 1024х768 с 3х ледова подсветка за всеки цвят ....
бе карай купил си го вече ще ти върши добра работа :partyman:

ПП. екрана в цената ли е или го купи отделно???
bulhomes2 - майстор
То от екрана почна работата. При унищожаването на един фалирал офис имах възможността да го купя за 20лв. Та от там и проектор... Китаеца го беше писал за 100$, но митниците вече искат разпечатка от PayPal за плащането. Доста стоки получавам то ибея, но за сефте ми спряха стока на митницата.
Kalistobg - специалист
значи съм минал тънко преди нова година с документ за 90$ :?
това с копието от пейпал не го знаех ще го имам в предвид вече
когато човек иска винаги има начин може да пратиш пари на два пъти :finga:
от ибея идват от англия и няма такси ама от китай на късат те и на мен малко ми направиха проблем за цената ама минах метър :rolleyes:
gibson58 - специалист
Здравейте,
темата е супер и обмислям да го почвам проектчето.Обаче съм пристрастен към full HD и искам да питак какъв е вариянта за да се постигне максимално качество на картината.То е ясно ,че най-добре е да се гледа нощем.Но по-скоро се чудя ,дали ще е по-добре ако монитора е 1080р или/дали е възможно да се сложи по-голям размер,примерно 19" ?Незнам дали по-големият монитор ще даде и по-добра картина,или единствено резолюцията му е от значение за добрата картина а инчовете нямат значение?Питам за да знам какво да търся да купувам,за да избегна излишното купуване на по-скъп монитор.
Kalistobg - специалист
gibson58 написа:
Здравейте,
темата е супер и обмислям да го почвам проектчето.Обаче съм пристрастен към full HD и искам да питак какъв е вариянта за да се постигне максимално качество на картината.То е ясно ,че най-добре е да се гледа нощем.Но по-скоро се чудя ,дали ще е по-добре ако монитора е 1080р или/дали е възможно да се сложи по-голям размер,примерно 19" ?Незнам дали по-големият монитор ще даде и по-добра картина,или единствено резолюцията му е от значение за добрата картина а инчовете нямат значение?Питам за да знам какво да търся да купувам,за да избегна излишното купуване на по-скъп монитор.
ще ти дам няколко насоки за да не дадеш пари на вятъра ....

Първо: това с 1080п рез. си е чиста загуба на средства повечето филми и мултимедиа който теглим от нета
са под рез. 800х600 не знам до колко често ти се случва да гледаш истински 1080п повечето процесори се задъхват над 720п тоест трябва ти сериозен процесор по възможност Интел с повече кеш и поне 2 ядра и повече от 2гхз
аз лично съм с купен проектор с рез 640х480 гледам на 80-90" и съм предоволен за тв. мултимедиа филми и повечето игри по-голямата детайлност уморява очите .... златната среда е 800х600 ако искаш да ползваш и за текстове.
Второ: колкото по-голям ти е дисплея толкова повече загуба имаш при осветяването му обикновенно се проявява с по-тъмна картина по краищата особенно ако не са ти преценени лещите или си спестил някой от тях /при правилен подбор на лещи проблема се коригира до някаде/ по малки инчове с голяма рез. е по-добрия вариант.
Трето: Подсветката за проектора по мое лично мнение трябва да бъде ЛЕД минимум 50вата това коренно ще промени цветовата гама и картината ще е с по-реални цветове.
Четвърто: проектът последната година вече не е на оферта поради падането на цените на проекторите особенно ако си намериш оферта из нета примерно англ. ебай по-добре е да се инвестира в нов проектор с ЛЕД подсветка
който има живот 20хил часа средно.

за справка как изглежда китайската версия от вътре върни 1-2 страници назад качил съм снимки на моя проектор ...
успех в начинанието въпреки това което си решил :yawinkle:
gibson58 - специалист
Kalistobg написа:

ще ти дам няколко насоки за да не дадеш пари на вятъра ....
Мерси за разясненията ,доста ми е полезна информацията която даваш.Никога не съм гледал филм(за това го исках и можеби малко игри) на проектор и нямам представа кое как е.Но ако е така както казваш оптимално 800х600 наистина е по-добре някое китайче с лед подсветка,тъкмо няма да ги мислиш лампите.Но за пц-то ми е ясно как са нещата , а и чат пат си тегля филмчета по 20-30 гб ,то проектора за това ми трябва като ми е кеф някой филм ,от време на време да си го гледам "като на кино" .Няма да гледам телевизия или друго,само ми е чудно ,защо високата резолючия уморява очите?Това за пръв път го чувам.
Kalistobg - специалист
защо пък да гледаш само чат пат аз гледам всичко на проектора и хич не се замислям за ЛЕД-а
при мен се получава следното когато гледам филми увеличавам contr. и brigh. 30/40 - 75/80
но когато сам в сайтове намалям brigh. на около 60 иначе е много ярко
манга анимациите ги гледам на 30/35 - 60/70
един вид трябва постоянно да настройвам според това което гледам за оптимално качество
а за високата рез. проблема е че на тези инчове очите ти шарят по целия екран на това отгоре следиш и суб.
и тази детайлност кара очите да се напрягат повече за да обхванат детайлите
а при по ниската рез обхождането на екрана става по бързо.
Това с рез стана на въпрос преди седмица с един познат и тогава стигнахме до този извод предполагам че доводите
ми са правилни :?
gibson58 - специалист
Aз не мога да коментирам ,защото както споменах незнам какво е усещането да гледаш на проектор,но съм сигурен ,че по-добрата картина ще ми хареса повече :).Това с "шаренето на очите" ми се е случвало на кино,като съм на първите редове.Затова размера на картината трябва да се наглася така ,че да не шарят а почти да виждаш всичко наведнъж,поне така си мисля,защото колкото и да е голям екрана като си по -далеч,не ти шарят из него.
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: