Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
javor4o - специалист
Дай повече снимки на вратата и механизма [-o<
аз имам същата ,ама нещо не е балансирана и се отваря до половината от пружините и после на ръка :-D
Червячни редуктори се продават, например тук: http://elmashbg.com/bulgarian/produkti/ ... tori/nmrv/ , от тях купувам ел.мотори и съм доволен. Червячни редуктори съм купувал от вторични суровини, но е въпрос на търсене и късмет.
joro39 - специалист
Danri написа:
Червячни редуктори се продават, например тук: http://elmashbg.com/bulgarian/produkti/ ... tori/nmrv/ , от тях купувам ел.мотори и съм доволен. Червячни редуктори съм купувал от вторични суровини, но е въпрос на търсене и късмет.
наскоро купих подобен за 30 лв от отпадъци за една плъзгаща врата.
gvladkov - специалист
Колега вратата е супер.Би ли снимал и отдолу механизма(долния край на вратата)?Благодаря предварително.
joro39 - специалист
gvladkov написа:
Колега вратата е супер.Би ли снимал и отдолу механизма(долния край на вратата)?Благодаря предварително.
Прикачен файл:
22022011233.jpg
Прикачен файл:
22022011234.jpg
Прикачен файл:
22022011235.jpg
Прикачен файл:
22022011236.jpg

Прикачен файл

22022011237.jpg
joro39 - специалист
Прикачен файл:
22022011238.jpg
Прикачен файл:
22022011239.jpg
Прикачен файл:
22022011240.jpg
Прикачен файл:
22022011241.jpg
ако има още нещо питайте?
baharkadirov - специалист
Възможно ли е същата система да се приложи на секционна врата...или там изискванията са други...
ZEDYCUS - майстор
За секционна врата ще ти трябват други водачи не от п-винкел, горе до свода с дъга. Отделно на всеки панел трябват панти и ролки за да се движат по релсата. Тоя механизъм е по скоро само за летящо крило, а си и трябват пружини за балансиране ба вратите.
joro39 - специалист
ZEDYCUS написа:
За секционна врата ще ти трябват други водачи не от п-винкел, горе до свода с дъга. Отделно на всеки панел трябват панти и ролки за да се движат по релсата. Тоя механизъм е по скоро само за летящо крило, а си и трябват пружини за балансиране ба вратите.
забавих да поясня че в пето има убърнат винкел за водач [-X
Два въпроса ме интересуват, и имаш ли решение за тях:
1. Как се отваря вратата при спряло ел.захранване ?
2. Имаш ли защита ( аварийно спиране), ако вратата случайно затисне нещо, преди да е стигнала до крайния изключвател ?

Тема "автоматизирана гаражна врата направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: