• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравейте, нов съм тук и започвам ново начинание за мен. Ришил съм сам да си направя кухнята. Апартамента е ново строителство, стаичката е малка и трябва да е кухня + всекидневна. Проблема ми е основно в разположението на долния ред шкафофе. Впомещението задължително трябва да има: Хладилник, Пералня, Вградена фурна и телевизор.

Приемам идей за разположението. Благодаря

Схемата:
http://img34.imageshack.us/i/kichenl.jpg
bisplus - специалист
Ето ти един модел!

Прикачен файл

cc.jpg
...
cc.jpg (47.62 KиБ) Видяна 5809 пъти
Благодаря! На първо четене аз измислих това.

http://img577.imageshack.us/i/kichen1b.jpg/
bisplus - специалист
Щом ти харесва и смяташ, че е функционално, действай.Сам ли ще я правиш тази кухня или просто искаш да решиш как да бъдат нещата?А каде ти е пералнята?
Сам ще я правя. Не мога да си гарантирам пълен успех но ще се опитам, не ме е страх от провал. Пералнята мисля да я сложа в шкафа под телевизора. Още не съм решил дали да има вратички пред нея. Иска ми се да не се вижда. Това е много ранен вариант на проекта и мисля че ще претърпи промени.
niki_sap - специалист
Абсолютно ли е задължително да има и пералня там? Не можеш ли да я сложиш в банята или в коридор (дай план на целия апартамент ако е възможно). Отделно в тази стая задъжително ли трябва да има всичко това: кухня+ маса за хранене + диван или има и отделен хол?

И при двата случая бих направил само едната стена кухня, а на другата бих сложил само нисък шкаф тип трапезария, върху който пък да е телевизора. Така на стената между комина и прозореца подреждаш всичко необходимо в една линия, а на стената на вратата, с средата, не залепено за кухнята (за да си личи, че е нещо отделно) слагаш един шкаф примерно 120 см. и това е. Ако не ти е задължително да има и диван там (т.е. ако си имаш и друга всекидневна) сложи само маса за хранене със столове за да остане опне малко празно пространство. Ако ли не, дай план на апартамента - каквото и да направиш не може да ти е невероятно удобно за кухня, трапезария и хол в стая 3 на 3 метра....
Започвам отзад напред. Невероятно удобен апартамент ново строителство още не съм виждал. Да пералнята е задължителна няма къде другаде да се сложи. Да тази малка стая е най-голямата в апартамента и ще се ползва за всичко. И на мен ми се иска да има отделен хол но няма. Изводите за ВИК са на стената между вратата и комина. Преместването им много ще усложни нещата и не си заслужава.

Схемата с малки различия:

http://img341.imageshack.us/i/planbz.jpg/
gogo1113 - специалист
На схемата са дадени 2 тераси. Тази, която е свързана с въпросната кухня дали не може да се усвои към помещението за увеличаване на просранството - на 9 кв.м., 2 кв.м. са добре дошли, няма да е толкова нагъчкано всичко. Разположението, което си направил ми харесва, само телевизора стои малко като кръпка до шкафовете, не е ли по-добре и той да се вгради за да стане по-завършено.
Идеята за вграждане на телевизора ми хареса. Само ме претеснява да не стане много нависоко. Като ми остане време ще преправя проекта. За терасата не може да се усвои. 1-во че я няма това е схемата на апартамента на горния етаж при мен няма тераса и 2-ро тя няма връзка с въпросната кухня.
gogo1113 - специалист
При вграждане телевизорът няма да дойде високо, защото нормалната височина на нивото на горните шкафове е 150 см., а телевизорът е предвиден да се гледа от седнал на холния ъгъл човек, т.е. разликата между нивото на очите на зрителя и 150-те см на шкафа няма да е голяма, сигурно около 20-на см. В такъв случай, телевизорът ще се монтира над дъното на шкафа, шкафът отгоре ще е изравнен с останалите шкафове и пространството над телевизора ще се усвои в рафт/ове. В този случай обаче е необходимо етажерките, които са сложени на шкафа до телевизора просто да се преместят като завършек /край/ на неговия шкаф и ще стане ОК, защото ще се съчетаят с крайните рафтове, които са сложени на долния ред под телевизора. Освен това дали не е по-добре фурната да се премести крайна да е по-близо до комина, а и за да се избегне това малко шкафче до нея, така и пространството върху плота около фурната няма да се разкъсва на няколко полета и ще е по-функционално.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за разположение на кухня + всекидневна." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: