Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
valentino76bs - майстор
vaioo написа:
Грубо: как го бих сметнал аз:
така като гледам дължината на тръбите е 4м.
-тръби ф6х4лв/м и 10х6лв/м =36лв.
-изолация ф6 и ф10 х0.5лв/м=4лв.
-кабел 5х1.5х 1.5лв/м и 3х1.5х1лв/м=10лв.
-гофре х 0.5лв/м=2лв.
-малко бандаж=1лв.
-стойки=8лв.
-дюбели,болтове,гайки=10лв.
-пвц частите=20лв.
-покривчето на климатика=30лв.
Всичко до тук по 20% отгоре печалба от материали=24лв
-гориво=10лв
-труд за мен=50лв. :-D
-труд за колегата=30лв. :?
ОБЩО:233лв. и закръглям на 240 понеже съм си изгубил кажи речи цял ден за този монтаж.
Да долу горе ако всичко трябва да се купи и изработи някъде толкова идва всичко,аз дадох за тръби стойки и излация /2x4м/ около 35 лева,за кабел 5x1.5 фишери анкери -пари не съм давал,покривчето излезе 5 лева/шината и обкантващата пластмаса/ без поликарбона направата на рамка и силикон пак.. ''без пари'' :) ...иначе ако трябва да се вземе всичко само за покрива с труд мисля че ще мине 50 лева само то...в този му вид...естествено сега се търси цена не гевезелъци,за това напълно разбирам ситуацията ...нали се сещащ че ако на някой клиент му кажеш 250лева монтаж и ще му паднат зъбите и веднага ще иде при друг,така че цялата ситуация ми е пределно ясна...
valentino76bs - майстор
EDI написа:
Може да е ползвал пружина на тръбата.
:)
nebelservice - напреднал
Ако горе си пуснал снимки на едно и също външно тяло къде се е дянала тази метална рамка от долната страна, асма ли е, не знам?

А за цената на монтажа аз бих сметнал така.

Брой човекочаса за монтажа на климатика умножено по това което на мене ми плащат на час за действителната ми трудова активност + цената на материалите + амортизации някакви.

А дали ще се изхранвам от това зависи дали ще можа да продам същия монтаж за тези пари и на други хора.

Най вероятно и тогава ще си отговориш на въпроса защо професионалистите, както ги наричаш не се навиват да бачкат, че да ти хареса.

Наистина това което показваш не е различен монтаж на климатик. Тука има колеги които са показвали и други подобни монтажи, има едни много готини гофрирани правоъгълни профили за вкарване на тръбния пакет. Пък защо да не вкара и в гофриран маркуч с диаметър 45-50 мм. Тука всичко опира до монтажен достъп.
valentino76bs - майстор
nebelservice написа:
Ако горе си пуснал снимки на едно и също външно тяло къде се е дянала тази метална рамка от долната страна, асма ли е, не знам?

А за цената на монтажа аз бих сметнал така.

Брой човекочаса за монтажа на климатика умножено по това което на мене ми плащат на час за действителната ми трудова активност + цената на материалите + амортизации някакви.

А дали ще се изхранвам от това зависи дали ще можа да продам същия монтаж за тези пари и на други хора.

Най вероятно и тогава ще си отговориш на въпроса защо професионалистите, както ги наричаш не се навиват да бачкат, че да ти хареса.

Наистина това което показваш не е различен монтаж на климатик. Тука има колеги които са показвали и други подобни монтажи, има едни много готини гофрирани правоъгълни профили за вкарване на тръбния пакет. Пък защо да не вкара и в гофриран маркуч с диаметър 45-50 мм. Тука всичко опира до монтажен достъп.
Снимката е на едно и също тяло тази е от около 20 см/нещо се съмняваш ли/,няма как да видиш асмичката тя е на първия етаж..........за другото съм съгласен да ,но за това аз нямам претенции....вие сте хората който трябва да убедите някой че всичко си има цена/обаче се получва и нещо друго даже и на най обикновенния монтаж не се прави добре за да не говоря напразно мога да изляза и да нащракам само на нашия вход всички клими и тогава пак ще говорим ...и като говорим за съотношението цена качество съм чувал приказки ''аз съм монтирал по 5 климатика на ден :shock: '' цена на монтаж 150 лева, средно 2 часа на клима.....тука за изхранване ли говорим или по скоро за преяждане ,всичко е много относително....има 4 членни семейство съществуват/щото това не е живот/ с по малко от 500 лева месечно/невероятно но факт ... така ,че приеми това за отговор ми. :)
splitservice - специалист
Е как да става ........за два дена монтаж- става. Един непрофесионален работник(не монтажник на климатик) а строител - взима по средно 45лв. надник.
Цял ден работа само по естетиката:.......
Да не цитирам друга тема: работа с материали на клиента...
и с акъл на клиента.......
да не говоря и с помощ от клиента...
п.п. Относно монтажа спор няма-......но всяко удоволствие и ...масаж се заплаща.
Спокойно за стандартен монтаж, можеше да се постави 60х60каб.канал и още 2м.16х16 за захранване (за вътрешната естетика), но останалото си е т.н. при автомобили (ел.стъкла, централно закл. и т.н.) ,
Ако всичко се калкулира дори само като време- пак си е пари.
Още нещо - едно свързване на контакт шуко си е 3мин.-3лв.(сигурно и при заголени кабели)
Още веднъж евала на момчето- ентусиаст и мераклия, това е малко (тертиплия) =D>
hladnia - специалист
EDI написа:
Да зная че единия от начините е със пружина,НО от клипчето се разбира че трабите са бандажирани предварително и вкарване на пружина е доста трудно :?

Изображение
Изображение
valentino76bs - майстор
hladnia написа:
EDI написа:
Да зная че единия от начините е със пружина,НО от клипчето се разбира че трабите са бандажирани предварително и вкарване на пружина е доста трудно :?

Изображение
Изображение

Най лесния начин да получите отговор е да питате мене ми се струва...::))...
nebelservice - напреднал
Няма смисъл обаче. Това си е твой климатик с уредена гаранция ... няма никакви проблеми.

Според мене колега дължиш на хората едно заключение и препоръка , както в Кечманията: да си монтират ли сами климатиците у тях или да оставят на професионалистите това ?
valentino76bs - майстор
nebelservice написа:
Няма смисъл обаче. Това си е твой климатик с уредена гаранция ... няма никакви проблеми.

Според мене колега дължиш на хората едно заключение и препоръка , както в Кечманията: да си монтират ли сами климатиците у тях или да оставят на професионалистите това ?
:-D ,''моля не правете това вкъщи ще ви излезе солено оставете на добрите професионалистите''....така добре ли е :partyman:
vacko - помощник
яко маниашко ! :))

Тема "МОНТАЖ НА КЛИМАТИК ОТ НЕПРОФЕСИОНАЛИСТ/ВИДЕО/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: