Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
baharkadirov - специалист
Привет на вси4ки...Нов съм във форума и се надявам да ми помогнете...Абсолютен лаик съм в областта на ремонтите и не претендирам за никакви титли(от сорта на специалист или майстор)...До сега само 4етях мнения и препоръки и през миналото лято запо4нах да ги прилагам...И ето до къде стигнах...

Прикачен файл

IMGP3383.JPG изкопах една запълнена с пръст стая в селска къща с гредоред,стените ги направих с армиран бетон и излях пло4ата

Прикачен файл

IMGP3385.JPG прокарах вик и парна инсталация...смених и канализацията...

Прикачен файл

IMGP3407.JPG махнах старата мазилка и излях пода с бетон

Прикачен файл

IMGP3895.JPG
измазах стените и ги шпакловах с теракол
IMGP3895.JPG (107.68 KиБ) Видяна 16192 пъти

Прикачен файл

IMGP3747.JPG и направих замазка върху водно подово...
та мисълта ми беше за нареждането на гранитогреса...тип паркет...Каква фуга да оставя и как да ги подредя....

Прикачен файл

Копие от IMGP3910.JPG
peter_m - специалист
1. Поздравления за вида плочки, които си избрал.

Единия вариант е както си показал, като си избереш разминаването колко да бъде, другия вариант е така

Провери внимателно дали плочките са равни като повърхнина (много вероятно да не са). Може да имат корем(навътре или навън). Ако са и с остър ръб тогава ги реди с по-голяма фуга, че иначе става кофти.

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (4.31 KиБ) Видяна 16177 пъти
Казаха ми ,4е е калиброван и мога да си го редя и без фуги,което много ми харесва...Но искам да се застраховам от топлинното разширение на пода...И като имаш пред вид,4е никога не съм извършвал такава манипулация предпо4етох варианта с фугите ...Дали са достатъ4ни примерно 3 мм...
peter_m - специалист
Под калиброван сигурно са имали в предвид, че е с точни размери, иначе ако е с остри ръбчета (няма фаска) при най-малкото разминаване ръбът щръква ... Провери все пак дали имат корем ... Тогава пак се получава щръкване при такова разминато редене.
3 мм са достатъчни.
Не забелязах такива корем4ета ...поне в първия пакет,който отворих.....Те(корем4етата) са по-скоро в замазката... :lol: ...и не знам дали това няма да ми създаде проблем...
jekasus - майстор
baharkadirov написа:
Не забелязах такива корем4ета ...поне в първия пакет,който отворих.....Те(корем4етата) са по-скоро в замазката... :lol: ...и не знам дали това няма да ми създаде проблем...
За това гаранция ти давам. Реди ги на 2мм фуга с 1/3 разминаване между редовете.
Стелко - специалист
нареди си ги на сухо и се увери, че не са изгърбени по средата, ако са криви ще ти е трудно да ги наредиш на голямо разминаване, на снимката разминаването е на 15 см, задължително фуга -2мм

Прикачен файл

IMG_2654.jpg
Пробвах и на сухо...нямат никакви "забежки"...остава да се пристраша да ги по4на...Благодаря за съветите....ще се постарая да ги приложа.....Освен ако няма други тънкости, в които да ме светнете.....
kuuuuuul - майстор
Ако искаш да ти е лесно основата трябва да ти е идеална,провери първо с един по голям мастар и ако има бубуни трябва да ги оправиш,с терзия провери да ли е хоризонтално или ако ще даваш някакъв наклон,абе колкото повече се постараеш преди плочките толкова по лесно ще ти е после.От първия ред също зависи много,аз имам и 6м мастар.Алуминиев профил за мастар може да си купиш по евтино от магазините дето продават профили за дограма.

Тема "как да наредя гранитогрес тип паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: