Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Transporterr - специалист
и какво излиза, че европа ни кара да плащаме за чист въздух в частност на тези които са изхитряли да направят фотоволтаични централи щото така трябва/ :|
bobivg - специалист
Ми направи си и ти щом мислиш, че голяма далавера. Никой не те спира, но не са толкова розови нещата, ако задълбаеш малко в материята.
Transporterr - специалист
не, няма да си направя
защото съм съвестен и не искам да ми плащаш разликата до 70 ст. :wink:
naughty - специалист
аз бих си направил за лична употреба, продажбата на НЕК ми се вижда почти невъзмножна работа..
srusev - специалист
naughty написа:
аз бих си направил за лична употреба, продажбата на НЕК ми се вижда почти невъзмножна работа..
Закона ги задължава да ти я изкупуват, но чувам, че сроковете са паднали на 10 г.

До колегата Транспортер - съвест мъвест, реалността е такава, че чужденците като направят едни централи(не централка - тип покривна) законно ще си ни източват, а ако има малко здрав разум в бг законодателите да ги ограничат само българи да го правят поне парите ще останат в България, да се въртят.

П.С. Погледнете си сметките за ток разделение "Зелена енергия"
8180 - майстор
srusev написа:
само българи да го правят поне парите ще останат в България, да се въртят.
Колега,
Не съм много сигурен за въртенето - що лесна (ограбена) пара замина към Аруба и подобни.
Цялата магария е за да спонсорираме чужди икономики - както с крушките и маса др. ненужни "изделия" все от внос. Сега пък фотоволтаици и 10см ТИ.
Тя сметката е още по-сериозна. Тук се цитират цени продава/купува на разпределителните дружества (и те чужди). Ако се сравни на колко купуват от АЕЦ и фотоволтаици става страшно и с нищо необяснимо.
Та, българи ли, чужди ли частници - все тая. Съвсем друго е, ако се пусне, което още е читаво в АЕЦ-а, ама не.
А саморегулиращи пазарни принципи пък - забрави. Диктатът си по-лош от преди - всичко на гърба на "малкия" човек.

Тема "Къща в Лозен продава ток на енергото" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: