• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
колеги сега приключвам този таван и мисля че стана много ефектно и със стериопора стана много бързо и евтино това аз лично за пръв път се реших да го пробвам и мисля че стана много ефектно ако някой иска да го пробва ще обясня подробно как съм го направил

Прикачен файл

Picture 013.jpg
Picture 013.jpg (62.13 KиБ) Видяна 7396 пъти

Прикачен файл

Picture 012.jpg
Picture 012.jpg (64.09 KиБ) Видяна 7396 пъти

Прикачен файл

Picture 011.jpg
Picture 011.jpg (68.31 KиБ) Видяна 7396 пъти

Прикачен файл

Picture 010.jpg
тавана си е от картон само фигорите са от стериопор направих си прав таван от картон и го затворих и после лепнах стериопот и го изрязах на вълни и бърхо този стериопор лепнах още един който излиза по навън и ето какво се получи
Picture 010.jpg (67.14 KиБ) Видяна 7396 пъти
valat111 - специалист
Добре изглежда, доколкото разбрах материала е стиропор, не е гипскартон, така ли? Опиши подробно.
Dewalt - специалист
Освен описанието не е лошо да кажеш колко излиза на квадрат и останалите подробности.
Изглежда интересно.
стериопор са само фигорите иначе тавана си е от картон направих си обикновен прав таван с картон и на него залепих стериопора а колкото до парите зависи какви фигори искате но се спестява много повече отколкото да ги правите от карон и много по бързо става
ivanovrg - специалист
може и да се спестява нещо(не вярвам да е много),но съм убеден че е по бавно и по трудно
на една такава фигура най трудното нещо е шпакловката
за да изглежда добре трябва фигурата да доста добре шпаклована
мисля че на всеки ще е по лесно да го направи с картон и да му е лесно да го шпаклова
а за да го направиш от стериопор трябва да се изреже добре за да се оформи фигурата и после да си доста добър шпакловчик за да я изгладиш цялата с лепило,мрежа,пак лепило и после гипсова шпакловка

мое мнение
KnauFer - специалист
е то ся има ли борд/чело зад което да се сложи скритото ?! и ако сложиш маркуч ,ми се струва че ще замирише на стопено .. все пак ,маркуча грее ..иначе е станало много гот
Владиславов - напреднал
Може ли вместо стиропор да се сложи фибран?По-твърд и по-устойчив е?!
bobyl - специалист
Искам само да вметна , че стиропора старее с времето с което променя обема си , особено когато не е стабилизиран и узрял след производството .
Предполагам , че сте виждали творбите на някои майстори на топлоизолация , при които след завърване можеш да преброиш листовете стиропор и да видиш начина на застъпване през мазилката , когато са пробутали евтин стиропор вместо фасаден .
Обикновено за такива работи(декорации) се използва XPS , защото е много по твърд и устойчив във времето , като този XPS е обработен допълнително със заздравяващо и оформящо покритие , а стиропора се боядисва директно защото е формован при производството - имам предвид различните стиропорени профили за ъгли и корнизи .
В случая на surbina87 - поздравления за старанието което си вложил , но все пак за всяко нещо си има технология и аз не бих откривал топлата вода !!! :yawinkle:
аз просто исках да пробвам и за мен се получи много добре а колкото до фибрана наистина ще е по добре но ще е малко по скъпичко
Владиславов - напреднал
Благодаря за съвета!Аз нямам достатъчно опит и зо това се интересувам.
  • 1
  • 2

Тема "идея за таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: