Монтаж, топло и звукоизолации.
EDI - майстор
Щом ще обшиваш тавана с картон, може и с къртене да се свали боята.Ако обшиваш целия таван с вата и сложиш парозащита, предполагам, че може и да си остане на тавана боята, тъй като няма да има водни пари до нея, но аз бих я свалил.
the rocket - помощник
EDI написа:
Щом ще обшиваш тавана с картон, може и с къртене да се свали боята.Ако обшиваш целия таван с вата и сложиш парозащита, предполагам, че може и да си остане на тавана боята, тъй като няма да има водни пари до нея, но аз бих я свалил.
Най-вероятно ще я сваля в кухнята а в другото помещение само на тавана и на външната стена :|
the rocket - помощник
valmet написа:
Самото разстояние преди залепването на ГК ли е 2-3 см или след като сте го направили?Ако имаш разстояние >5 см от стената преди да е залепен ГК,има възможност да се направи обшивка с вата,но нали се сещаш че трябва да се махне залепения картон.Това вече е личен избор колега.Аз само споделям кое е правилното и по-добре.Неприятно е,но....
2-3 см е преди лепенето на ГК , сега ми идва на ум че мога да изкъртя и варовата мазилка на външната стена и разстоянието ще стане около 5см. Не знам дали ще побера пред стенната обшивка обаче ?
Spokoiniq - майстор
XPS да вметна като опция, имам един апартамент с усвоен балкон-кухня с открит балкон на комшията горе, а в друг е усвоен за спалня, пак няма остъкления на горния балкон.На първия зарави високото крило на прозореца XPS-а е 3 см и от 2006 нямам проблем, а наемателите не си поплюват-готвят сериозно.На втория в ЕРS, 5см, и също няма проблем, въпреки че там няма откъде да има много влага и е "частен случай".
MAPTO - напреднал
+1 за XPS (фибран) поне 5 см лепен на гребен и хванат с анкери за тавана. Гипскартона на стената с прозореца според мен е бомба със закъснител, особено поради факта, че не е зелен, а е обикновен и при тази влага, която е влезнала в него, ще се разпадне след време.
vonam - помощник
Имам подобни проблеми ,макар и в пъти по -малки.
Ровейки из нета попаднах на този сайт
http://www.bezvlaga.com/ustroistva/nagnetatelni/#dok1
Мисля тези дни да посетя магазинът им в Пловдив,но все пак
ако има колега ползвал тези продукти нека да сподели впечатленията си.... ще е от полза на мн. хора :?:

Тема "Неравната борба с ВЛАГАТА..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: