Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Gek - специалист
Търся стълбищен автомат, нещо доказано че работи добре, ако може марков. Пиша тук защото автомата, който търся искам да има функция за предупреждение за изгасване и функция за индикация на блокирал бутон. Предупреждението за угасване да е във вид на намалено светене на лампите. И да не е на космическа цена, нещо до 40лв. ме урежда.
Та някой да е виждал нещо такова?
vk - специалист
Виж потърси колегата iavord, който продава продукти на Elko, погледни и тези стълбищни автомати http://www.elkoep.com/staircase-switch/
Ето ти и продуктите на Шнайдер в това поле-закупувани от Кабелкомерс (цените са от 2009-2010 г.)
Изображение
Можеш да погледнеш и продукти на moeller
А най масов е на Импулс Габрово, но там нямат предупреждение за изгасване (чрез намаление на осветеността). Около 12 лв е българския стълбищен автомат.
Може да потърсиш и продукти на Graesslin (немски), внася ги пловдивската фирма Интеркомплекс www.intercomplex.bg
Изображение
Minkov - специалист
Ако сборът от мощността на лампите не надхвърля 1000W, виж тук: http://betamark-bg.com/ПРОДУКТИ/Стълбищ ... -1m14.html.

Пуска лампите плавно за да ги подгрее (пести се от честа смяна на лампи), а 10 sec. преди загасването светлината намалява на степени през 1 sec.
Аавтоматът е тиристорен, работи перфектно и много надеждно - първите такива съм сложил преди 7-8 г., доста от тях ги виждам и сега да работят без аварии, но аз не му харесвам две неща:
- задаването на времето става през бутоните и стават грешки. Излезнах от ситуацията, като направих допълнителен модул за пусковата верига, с който го препрограмирам на всяко включване;
- при изключване на захранването, подбраното време се връща към заводската настройка от 40 sec. И от тази ситуация пак излезнах с гореописания модул.

Тема "Предложете стълбищен автомат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: