Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Тани - модератор
Както всяко устройство и това върши работа само ако се експлатира правилно. За да има максимален ефект трябва да се ползват вентилаторите в мокрите помещения и аспиратора в кухнята. Ако разчитате само на „дупката” в дограмата няма как да стане. А противниците на това устройство какво обясняват на децата си? Топлината е скъпа и зимно време няма да дишате- той кислорода не се вижда като мухъла и е само рекламен трик че е необходим.
egx - специалист
дайте ми 100 лева и ще идвам всеки ден през зимата до вас да ви отварям прозореца за по няколко минути :)
Тани - модератор
А какво правим със студа, който ще влезе докато проветряваме? На квартирата в която живеех преди години беше правен ремонт през лятото. Там не се пушеше, но за едни гости направихме изключение и им позволихме. Когато си тръгнаха отворих широко прозореца да се проветри. След минута две започна да се чува едно странно пукане. На другия ден на светло видях, че се бяха отворили доста сериозни пукнатини в шпакловката, които предния ден ги нямаше.
ebahti - майстор
Тани написа:
отворих широко прозореца да се проветри. На другия ден на светло видях, че се бяха отворили доста сериозни пукнатини в шпакловката, които предния ден ги нямаше.
:? Убава работа :lol:
bulhomes2 - майстор
Добре, че си бил на квартира :-D
Тани - модератор
То сигурно и по друг начин щеше да протече ремонта и пукнатините щяха да са по малко, назо това не е толкова важно в случая. Факт е че резките температурни промени нанасят вреди на елементите на сградата. Факт е, че отварянето на прозореца за проветряване не е разумно когато навън е минус 10 по целзий. Факт е, че една съвременна сграда е почти херметизирана и вкарването на свеж въздух не е лукс, а необходимост. Предлаганото устройство е едно от решенията като част от вентилационната система,ако няма рекуперация на въздуха.
При мен също има голям проблем с влагата. Днес ще ходя да ги видя тези устройства и да си купя.

Апартаментът в който живеем е всекидневна+спалня+баня. Две от стените на спалнята са външни и не мога да ви опиша какъв мухъл и каква вода беше през зимата... Апартаментът е с ПВЦ дограма и външна изолация (доста дебеличка..и некачествено направена, стените не дишат) и се получава една херметизирана кутийка, от която влагата няма как да избяга.
Всички казват проветрявай- да обаче ние сме цял ден на работа и за да проветря както трябва, да се махне влагата по стените и прозорците поне 2-3, 4 часа, а през зимата в 7 вечерта тепърва да проветрявам ли или да си затопля спалнята та да не дзиндзирикам цяла нощ....

Прочетох доста коментари из нета за тези устройства и мисля, че това е удачният вариант- дано...
bulhomes2 - майстор
Брат ми си сложи такова и е доволен. Имам и симки с конденза и без, но сега ми е много зле нета и ако ги искате като се прибера в петък ще ги кача. "Умната" му джиджавка за отваряне при влага е една кожа, която се отпуска когато е влажно.
Устройството е доста простичко, но някой трябва да се сети да го направи :) Може би някои по-сръчни хора могат и сами да си направят подобни на тези...

Преди два дни ходихме до офиса на въпросната фирма, която предлага тези машинки и ни обясниха на дълго и на широко как действат и че трябва да имате вентилационен изход за извеждане на въздух, защото тази машинка само вкарва въздух от вън (отвор на комин в стаята или вентилатор в стая близка до тази с устройството и т.н.) Хубавото е, че хората не се старят на всяка цена да ти набутат машинката, а мислиха над час върху плана на нашия апартамент какво можем да направим за д асе оттървем от влагата.

Сължалявам за многото обяснения, обаче рядко се случва търговец наистина да го е грижа дали стоката която продава ще свърши работа на клиента и ние бяхме впечатлени от това.
Тази зима използвах такива устройства в две от стаите и имаше ефект.И двете стаи имах участъци на тавана около 40 на 60 см. с мухъл,а по PVC дограмата въпреки външните щори и вентилационните прорези пак имаше конденз.За да функционират е важно да има дупки в комина във всяка стая както написа и друг във форума иначе едва ли ще има ефект.Това обясняват и във фирмата.Тази зима мухъл и конденз нямаше,температурата не знам дали е по-ниска,тъй като съм на камина с водна риза на твърдо гориво и течение не се усеща ( а сме с малки деца ).

Тема "Без ВЛАГА в дома ни-Aereco !?!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: