Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gkaraivanov - специалист
Какво ще кажете за това!
За около 200 лв.мога да я взема ????

Прикачен файл

1466614145[1].jpg
1466614145[1].jpg (58.32 KиБ) Видяна 4105 пъти
valentino76bs - майстор
Osiris написа:
От скромните ми познания по електроника PARADOX си е парадокс плащаш за микропроцесор а ти дават Е-Пром оттврат като четох упътването цъках с език но като отворих кутииката :kotz: една от онези торбички тето ги дават в самолетите при полет ми беше от първа необходимост сега съм с аларма на VIKIS ботевград в която наистина си има всичко дори и дайлер да ти звъни на телефона когато има задействие но пък за домашни нужди мисля че и СОТ е добро решение :wink:
българска ли е тази викис и на каква цена е...с дайлера
nivanov - специалист
gkaraivanov написа:
Какво ще кажете за това!
Ако ще си я ползваш сам без сот и етц - взимаш каквото ти изпадне, ако ще ползваш СОТ - избираш си фирмата и те ти казват с какво работят ... Да не се окаже, че не могат да ти я закачат към системата им и да се налага да си купуваш още една.
valat111 - специалист
gkaraivanov можеш ли да пуснеш самостоятелна снимка на устройството с бутоните, което е вдясно от централата?
nbr - специалист
gkaraivanov написа:
Какво ще кажете за това!
Купувал съм от този човек, даваше ми добри цени. Коректен е!
valat111 написа:
gkaraivanov можеш ли да пуснеш самостоятелна снимка на устройството с бутоните, което е вдясно от централата?
Изображение
Клавиатура 1686V
gkaraivanov - специалист
Не това е единствената сника която ми прати продавача!
Незнам какво повече да напиша за нея освен и тези данни:
Обемен датчик DG 55 -15.80лв.

Сирена-5.50лв.

Кутия PARADOX + траф – 19.90лв.

Акумолатор – 13.80лв.

Магнитен датчик – 1.50лв.

Акустичен датчик- 9.90лв.

Централа Esprit 728ULT+ клавиатура- 68.80лв.

Кабел 6х0.22 -18.80лв.
valat111 - специалист
Благодаря на nbr за снимката! gkaraivanov ,тия цени не са лоши, но там не виждам цена на обемен датчик, на дайлър.
zdravkich - специалист
gkaraivanov написа:
...Обемен датчик DG 55 -15.80лв.
@valat111, има DG55. Тези ги водят добрите им PIR датчици на PARADOX. Дайлер при PARADOX-а мисля, че се заплаща отделно.
@gkaraivanov, защо на снимката са два модела PIR датчика? За информация само без да влияя на избора и решението ти да кажа, че си взех DSC PC 585 пълен комплект с 4 PIR датчика /за всяка стая , макар че не знам сега беше ли нужно, а и вечер светлината дразни околните) за около 250 лв. За монтажа сам се оправях с помощ от компетентни лица.
@Figo, така и не разбрах за какво помещение търсиш аларма на кой етаж, към СОТ ли ще бъде свързана или с дайлер да те известява.
@adonis, за къщата прецени от къде е възможно да има взлом и колко датчика ще ти са нужни, дали ще слагаш допълнително датчици за счупване на стъкло, пожарни датчици и т.н., за да избереш първо някаква централа. Варианти има много - APOLLO български или израелски CROW от INSAS, български на HOME на BSM, канадски DSC или PARADOX. Всичко е до финанси и изисквания на системата. За цветовете на жилата при окабеляването ти си избираш кой цвят за какво ще бъде. Естествено, че винаги съществуват варианти за взломене и саботиране на алармата.
@ Стефан, прав си за СОТ-а. Обвързваш се с тях, но от друга страна не си зависим всеки път като има алармено събитие. Имам в предвид, че ако си на известяване с дайлер /телефонен или GSM/ неудобството е, че ако си на другия край на града или извън града и настъпи аларма /дори и фалшива/ какво правим, докато СОТ фирмите са длъжни да проверят обекта. Иначе и аз съм на мнение , че си е обвързване и си зависим от СОТ-а, и все още обмислям дали с GSM дайлер или към СОТ -15 лв/мес.
Надявам съм да съм бил в полза на всички ви.
Последна промяна от zdravkich на чет фев 24, 2011 9:23 pm, променено общо 1 път.
soteto - специалист
gkaraivanov написа:

Сирена-5.50лв.

Акумолатор – 13.80лв.

Кабел 6х0.22 -18.80лв.
Тази техника да не е втора ръка?
valat111 - специалист
soteto написа:
gkaraivanov написа:

Сирена-5.50лв.

Акумолатор – 13.80лв.

Кабел 6х0.22 -18.80лв.
Тази техника да не е втора ръка?
Едва ли, на малко по-високи цени ги купувах тия неща през лятото на 2008. Тогава икономическата криза вероятно е била само в главите на пророците.

Тема "Каква аларма бихте препоръчали да се монтира за жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: