• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
petkomz - специалист
Тази вечер вкъщи счупихме термометър и сега се чудя какво му беше съдържанието! Из нета намерих доста противоречиви мнения та затова реших да попитам. Цвета на течноста беше червен и имаше някакъв специфичен мирис на химикал (непознат за мен до сега). До колкото знам живакът има сив блестящ цвят, няма мирис и стои на топчета, а нашата течност във вода се размива и оставя следи (боядисва) подобно на боя за яйца. Трябва ли да се притесняваме, моля дайте съвет?!
torbalan - Дървен философ
спирт или нещо друго с подобни свойства...
не е страшно...

неприятно е ако термометъра е живачен... но такива отдавна няма по магазините, освен тези за мерене на температура....живака е сив на цвят, като полирана неръждавейка...
petkomz - специалист
Благодаря за бързия отговор, сега ще спим по-спокойно! :) Термометъра беше от бебешките с които се мери темп. на водата в коритото, просто пусна няколко капки във водата ама нали сме с малко дете та се притесних.
parketmilanov - специалист
преди 3 години без да искам счупих един живачен термометър.
после след една прохусмукачка която след това хвърлих и няколко пакета сяра/сярата по някакъв начин абсорбира живака .и така.с живака шега не бива.
а това червеното е абсолитно безвредно,но с бебе е нормално да се притесни човек.и аз бих.....!
petkomz - специалист
parketmilanov написа:
...но с бебе е нормално да се притесни човек.и аз бих.....!
Така си е, нали са нашите малки слънчица!
Chefo77 - майстор
Мдааа
После стават малки КОШМАРИЩА
Което не означава, че ги обичаме по-малко, напротив :)
:)

чак пък да му мериш температурата на водата...

аз на моя змей на ръка му я глася...
petkomz - специалист
torbalan написа:
:)

чак пък да му мериш температурата на водата...

аз на моя змей на ръка му я глася...
То и аз така, даже не мереше точно, ама нали беше във форма на хипопотам и детето си играеше с него, то и затова се счупи де... :-D
на нашия любими играчки са му празни шишета от шампоани...
опитай ;)
Huhavela - специалист
torbalan написа:
спирт или нещо друго с подобни свойства...
не е страшно...

неприятно е ако термометъра е живачен... но такива отдавна няма по магазините, освен тези за мерене на температура....живака е сив на цвят, като полирана неръждавейка...
А ти с термометъра какво мериш освен температура? :-D Не се заяждам!
  • 1
  • 2

Тема "Помагайте!Какво имаше в термометъра?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: