• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ел. инструментите. Консумативи.
comunikator - специалист
Е за това говоря и аз купуваш си Райдер и после го ремонтираш тук там,позалепваш го малко,някое и друго винтче му слагаш за да оправиш убийствения луфт ,защото не са си направили труда за тия пари да направят инструмент който да върши работа. Според мен Райдер трябва да започнат да правят от тия имитациите на ел. инструменти - играчки за деца. Аз на моя син му бях купил такива играчки да си играе - зеге,винтоверт,бормашина, здрави са почти колкото Райдера :-D
EDI - майстор
Е, за 35 пари толкова :lol: .Аз тогава бързах и ми трябваше на момента, та за това го взех.Несъосието го видях още в магазина, ама още тогава реших как ще го оправя.Инаме друг проблем няма машинката, отговаря си на парите и за любител върши работа.
Kasper - специалист
comunikator написа:
Братле никой не може да ме убеди да да си купя ренде или нещо друго което е Райдер било то за 20-30 или 90лв ,след като имах 2 виброшлайфа чисто нови които заминаха в рамките на един ден.
В цеха имахме бормашина на Райдер - пълен боклук.
За ръчния циркуляр си бях взел диск , на който му се ипотрошиха зъбите за 3 часа рязане на ПДЧ.
Какъв по добре си дай още 50-60 лв и си купи истински инструмент.
Нямам никакъв спомен да съм те карал да си купуваш машина на Райдер различна от ел. ренде ...Честно два пъти прочетох какво съм написал .. верно не съм те съветвал ...

Даже ми се струва, че проблема ти е че не си прочел статиите във форума по въпроса са виброшлайфи, ел. бормашини и т.н.

НЕ РОБУВАЙТЕ НА МАРКИ!!! Било то Makita, Спарки, Бош и т.н. просто си вземайте силните модели от всяка. Понякога и хоби инструментите се справят доста прилично, още повече че форума е "Направи си" предполага - хоби. По въпроса за виброшлайфи, аз лично ползвам Макита ВО3700 и при грамотно ползване е прекрасна машина, ел. бормашини - Спарки имат прекрасни модели и Макита или Бош с тези цени не могат да им стъпят и на малкия пръст, но Виброшлайфа на Спарки е голям боклук.

В заключение - имам наблюдение, при товя пряко, върху ел. рендета (2 бр.) на Райдер RDP-EP10 от 90 лв. Подчертавам цената, защото имат още два или три модела за тях не мога да кажа нищо, но този се държи добре, при това и при не грамотно ползване (един приятел подкара с него дъската с пироните и потроши ножовете с държача ...). След ремонт - 10 лв. нови ножове с държачи си работи прекрасно ...
comunikator - специалист
[quote="Kasper"]Само накратко по темата:

Ел. ренде е една от машините, която работи в най-разтоварен режим - максимални обороти, нинилано съпротивление при работа с матеряла ... и като се има предвид това, за хоби или полупрофесионално използване бих ви препоръчал Райдер.
cakev79 - специалист
comunikator написа:
Братле никой не може да ме убеди да да си купя ренде или нещо друго което е Райдер било то за 20-30 или 90лв ,след като имах 2 виброшлайфа чисто нови които заминаха в рамките на един ден.
В цеха имахме бормашина на Райдер - пълен боклук.
За ръчния циркуляр си бях взел диск , на който му се ипотрошиха зъбите за 3 часа рязане на ПДЧ.
Какъв по добре си дай още 50-60 лв и си купи истински инструмент.
Сигурен ли си,че повредата на машинките не е от неправилна употреба.Не казвам,че марката е хубава,дори нямам наблюдение в/у продукцията и,но имам разни инструменти със съмнително китайско качаество.Общо взето всичко работи.А относно циркулярния диск,мога да ти кажа,че ползвам такъв на една плания,и то без забележки.Дори се справи супер и със ПДЧ-то.Не казвам,че са по добри от марковите,но има ли смисъл да даваш луди пари за машина която ще ползваш веднъж в годината.Друг е въпроса дали изобщо ти трябва машина или направо да викаш майстора.
comunikator - специалист
Ти щом всеки път викаш майстора,защо си във форума направи си сам?
valat111 - специалист
comunikator, защо не провериш на Лидъл. Преди няколко дни гледах рендета, марката Парксайд не ми е позната, но на прилична цена /69 пари/, мощност 750 Вата, отнема до 3 мм от материала. Нямам впечатления от тая марка и конкретния модел, но за домашна употреба съотношението данни-цена ми се струва задоволително.
EDI - майстор
ПАРКСАЙД са сносна марка за любителски цели.Преди години, когато нямаше вериги магазини в България, продаваха инструменти ПАРКСАЙД в магазините, които внасяха преоценени стоки от Германия.Имам пистолет за топъл въздух, вече 7-8 години работи без проблем, обелил е поне 10-12 врати, когато си правих ремонта в къщи.
cakev79 - специалист
comunikator написа:
Ти щом всеки път викаш майстора,защо си във форума направи си сам?
Ами мойте машинки поне за сега работят.Та майстора го препоръчах на теб след като ги трошиш толкова много.
comunikator - специалист
Не си чупя машините защото не си купувам Райдър.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Ел Ренде" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: