• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
evdoki - специалист
Здравейте,
Досега ситуацията бе следната, два компютъра с XP, свързани с хъб. Безпроблемно обменях файлове и принтирах помежду им. Отскоро съм с лаптоп с Windows 7- 64 bit и вече започнаха драмите. Взех му wireless рутер. Двата ХР са свързани с кабел, лаптопа с wireless. Не мога да го свържа са другите два компютъра, не се виждат и т.н. Четох из нета видове свързванер, firewall`s, homegroup`s и такава каша стана ... Викнах младежа който поддържа интернетар и той удари на камък. Някакви идеи?
tysonlkr - специалист
Настройките на 7-цата направи ли ги за работа в мрежа :?
В нас съм си направил мрежа между ХР и 7 но по кабел посредством суич не през wireless.
Виж в страницата на майкрософт има настройките за домашна мрежа :wink:
Аз си ги виждам компютрите в мрежата но нещо интернета не мога да споделя :evil:
Да използвам темата някой ако има идея как се споделя интернет (rasppoe), моля да я сподели.
evdoki - специалист
Аз си знам, че компютрите правят каквото им кажеш, а не каквото искаш ама ...
Благодаря на tysonlkr за ръководството, явно съм го пропуснал. Оказа се че за ХР нормалната workgroup се казва mshome, а за windows 7- homegroupe. сега работи и обменям файлове. Отивам да търся драйвър за тъпия принтер, дано има за 64 bit
ecotronic - специалист
tysonlkr написа:
Настройките на 7-цата направи ли ги за работа в мрежа :?
В нас съм си направил мрежа между ХР и 7 но по кабел посредством суич не през wireless.
Виж в страницата на майкрософт има настройките за домашна мрежа :wink:
Аз си ги виждам компютрите в мрежата но нещо интернета не мога да споделя :evil:
Да използвам темата някой ако има идея как се споделя интернет (rasppoe), моля да я сподели.
Кажи точно как са ти свързани pc -тата в мрежа и къде ти идва връзката от доставчика, за да помислим за проблема със споделянето на интернета
tysonlkr - специалист
ecotronic написа:
Кажи точно как са ти свързани pc -тата в мрежа и къде ти идва връзката от доставчика, за да помислим за проблема със споделянето на интернета
PC-тата са свързани в мрежа посредством суич. Интернета идва на едното РС (това с ХР), то е с две лан-карти. Искам да споделя интернета, от стационарното РС, и на другото. Правя уж настройките както трябва, но интернет на 2-рото РС (това със 7) не идва :evil:
ecotronic - специалист
tysonlkr написа:
ecotronic написа:
PC-тата са свързани в мрежа посредством суич. Интернета идва на едното РС (това с ХР), то е с две лан-карти. Искам да споделя интернета, от стационарното РС, и на другото. Правя уж настройките както трябва, но интернет на 2-рото РС (това със 7) не идва :evil:

Би ли проверил на компютъра с двете LAN карти в control panel > network connections колко и какви (как са именувани) връзки има?
tysonlkr - специалист
"Local Area Connection", с която се свързвам с интернета и "Local Area Connection 4", която използвам за връзка със суич-а и другото РС и още една която е създадена от мен "dial-up connection" за връзка със доставчика. Всичко съм си направил, както е описано навсякаде в нета за споделянето, но на второто РС няма нет и това е :(
ecotronic ако имаш някаква идея от какво е ще се радвам да я споделиш.
ecotronic - специалист
tysonlkr написа:
"Local Area Connection", с която се свързвам с интернета и "Local Area Connection 4", която използвам за връзка със суич-а и другото РС и още една която е създадена от мен "dial-up connection" за връзка със доставчика. Всичко съм си направил, както е описано навсякаде в нета за споделянето, но на второто РС няма нет и това е :(
ecotronic ако имаш някаква идея от какво е ще се радвам да я споделиш.

За да стане споделянето трябва да направиш следното:

1 на адаптера "Local Area Connection" в който е включен кабела от доставчика отиваш в properties и махаш отметката от TCP/IP V4.

2 на адаптера "Local Area Connection 4" отиваш в properties > TCP/IP V4 > properties и даваш obtain IP address automatically.

3 На адаптера "dial-up connection" отиваш на properties > sharing и слагаш отметка на share this connection......... и от падащото меню по-долу посочваш "Local Area Connection 4"
tysonlkr - специалист
ecotronic написа:

1 на адаптера "Local Area Connection" в който е включен кабела от доставчика отиваш в properties и махаш отметката от TCP/IP V4.

2 на адаптера "Local Area Connection 4" отиваш в properties > TCP/IP V4 > properties и даваш obtain IP address automatically.

3 На адаптера "dial-up connection" отиваш на properties > sharing и слагаш отметка на share this connection......... и от падащото меню по-долу посочваш "Local Area Connection 4"
Благодаря ти че отделяш внимание на моят пробле :prayer:

1 и 2 точка съм ги изпълнил, но при третата нямам такава опция sharing в properties. Имам в Advanced :arrow: internet connection sharing но в него нямам такава опция да избера "Local Area Connection 4"
Виж снимката подолу с възможностите. За този ли sharing става дума?

Прикачен файл

connection.JPG
connection.JPG (40.21 KиБ) Видяна 5771 пъти
ecotronic - специалист
tysonlkr написа:
ecotronic написа:

Благодаря ти че отделяш внимание на моят пробле :prayer:

1 и 2 точка съм ги изпълнил, но при третата нямам такава опция sharing в properties. Имам в Advanced :arrow: internet connection sharing но в него нямам такава опция да избера "Local Area Connection 4"
Виж снимката подолу с възможностите. За този ли sharing става дума?

Да. Сложи отметка на allow other network users..............

И виж какво става. Ако пак не работи от старт менюто кликни RUN и в празния ред напиши CMD.
Като се отвори черен прозорец в него напиши ipconfig /all и копирай това което ти отговори тук.
  • 1
  • 2

Тема "Невъзможно свързване ( поне за мен) на XP и Windows 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: