Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kapanec - специалист
При тия градуси 80 изходяща с 9 лопати(3 кошчета пластмасови от тия канцеларските за боклук ) въглища през последните 2 седмици изкарвам 12-13 часа .Почти не намира съществена разлика времето от преди когато работеше на 60 градуса изходяща с изкючение че вътре във стайте е по топло .
За 1-ва година съм с такъв котел, паля и аз с горно горене, но ми прегаря по бързо за около 6-7 часа със същото количество въглища, затварям клапата на комина докрай като се разгори, имали друга тънкост, която все още не съм открил. Времето, за което прегаря. изходящата вода е нагласена да е на 80 градуса, ако има някакъв друг начин да се удължи времето на горене ще се радвам да го споделите. Котела е 30 киловата.
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма как да са еднакви времената на изгаряне, ако са различни топлозагубите. Котелът изгаря точно толкова, колкото отдават радиаторите в стаите, а радиаторите отдават точно толкова, колкото са топлозагубите. Топлозагубите зависят от много неща - изолация, дограма, вътрешна и външна температура и мн.др.
ebahti - майстор
Ако изолираш комина с 2см. фибран,мрежа и шпакловка ще решиш проблема с конденза на 100% и ще намалиш саждите наполовина
kapanec - специалист
проблема с конденза го реших но саждите си остават на 3 седмици чистя кюнците имам чуството че комина ми идва малък .Аз клапата за комина не я бутам по принцип защото често я забравям сутрин да я върна в напълно отворено положение а котела не го паля аз а децата като се приберат от училище и като остане затворен трудо се разгаря :sad: за един сезон изпозвам 3 кубика >Знам че има и с няколко вида калоричност домбадски въглища можеби от това да се получва част от разликата във времето на горене
kapanec написа:
Ще слагам контактен термостат което да влючва и изключва помпата на определени градуси
Здравейте, може ли такъв термостат да се сложи на система, която не е гравитачна система?
kapanec - специалист
моята не е гравитачна .
naskov - майстор
ogogin написа:
kapanec написа:
Ще слагам контактен термостат което да влючва и изключва помпата на определени градуси
Здравейте, може ли такъв термостат да се сложи на система, която не е гравитачна система?
Това е препоръчително за всяка система с помпа.
kapanec - специалист
Ето до къде стигнах с мисленето Предполагам че имам некоя друга грешка моля за коментар а ако съм и пропуснал някоя друга джажа :?:

Прикачен файл

схема за един кръг с две помпи 1.jpg
схема за един кръг с две помпи 1.jpg (48.02 KиБ) Видяна 4281 пъти
Последна промяна от kapanec на ср мар 09, 2011 6:07 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Термостата за помпата се подразбира :) без него за къде :?

Тема "Виадрус U22D конденз и сажди в комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: