Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gek - специалист
hailo написа:
Аз пък за пореден път се убеждавам че този фарум е пълен с диванета като теб,колегата Транспортер е напълно прав.
В какво е прав? Даже не разбра какво питам! Отговорих му кратко защото не мисля да му посочвам всяко едно от неговите писания какво точно не е разбрал. А относно "диванетата", що не земеш да се поуспокоиш малко, а?
Ще ти посоча само едно от неговите не подготвени изказвания, което даже го повтаря на още едно място:
Transporterr написа:
Решение е да се запушат дупките на отдушниците към общия комин, това обаче само в случай че вторият по малък отвор се ползва само за тях, и е проходен до края на комина на покрива, което май не е така.Особенно ако са ползвани преходни коминни тела.
Ето това по-горе говори за изключителната наблюдателност на Транспортирчо. Аз тая картинка защо съм я рисувал?
Изображение

...или IQ не ти позволява да разбереш какво става? Диванета.....ей.....
Transporterr - специалист
идеята ти е прекрасна господинчо, прекрасен апартамент си си купил. слагай смело комина на печката и няма да имаш никакви проблеми :)
Gek - специалист
Дойде време да си изпълня обещанието от 24.02.11
Благодаря на всички за изказаните мнения, май ще рискувам и ще опитам. Ако стане ще се похваля, ако пък нищо не стане ще пусна обява, че продавам иноксов комин с дължина 14 метра
Пиша този пост първо да благодаря на AntonBM. Благодаря за подробния отговор. В този форум никой не е длъжен на никого. Хора като Антон, които в желанието си да помогнат на някого изписват толкова много информация, опитват се да разберът в подробности проблемите на питащия за мен заслужават в този виртуален свят най-малкото едно БЛАГОДАРЯ!
За мен в случая беше много трудно вземането на това решение, тъй като инвестицията не е малка, и също така не мисля само за себе си, а и за съседите.
Сега да се похваля. Системата я изградих септември месец. Имаше доста дребни трудности по време на изграждането, но всичко бе преодоляно. Сега комина се ползва вече две седмици. Правих си експерименти с много силно разпалване на камината - няма проблем.
Съседите си ползват аспирациите без забележима разлика в работата им. Изненада за мен беше липсата на конденз, поне за сега.

Тъй като забравих да направя снимка как изглежда от горе показвам рисунка:

Изображение

Със жълт цвят излиза въздуха от аспирациите, с кафяв - пушека от комина.

А ето снимка как изглежда от долу:

Изображение

Благодаря още веднъж на всички за помоща и в духа на форума пожелавам топла зима вкъщи независимо от студа навън :-D :-D :-D
AntonBM - специалист
Радвам се, че съм успял да помогна!
За това пиша тук. Приятно ми е, когато съм успял да помогна на хората. А, че ще изгубя малко време, не е страшно. Така си отпочивам. Да чертаеш и смяташ постоянно е доста натоварващо...

Тема "Дайте мнение за този нестандартен комин." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: