Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
toniikoko - напреднал
Само да попитам кои ролки са най качествени , не ме интересува цена защото се бях нагласил да копувам диамантен диск даже за да режа тия стъкла.На всички много благодаря за съветите.
Йорданов2 - специалист
С истински елмаз по-лесно или по-трудно е рязането, отколкото с ролков? Има ли някакви особености?
velsi - Почетен майстор
А ти кое наричаш "истински елмаз"?
Йорданов2 - специалист
На върха на уреда стъклорез, на който в бита му се вика "елмаз", има монтирано парче диамант.
За такъв уред питам.
Прикачен файл:
стъклорез.jpg
стъклорез.jpg (92.47 KиБ) Видяна 7868 пъти
Последна промяна от Йорданов2 на нед фев 27, 2011 5:11 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Не съм виждал нито един стъклар да има, или да използва такова. Вероятно не е най-доброто.
MamaMy - майстор
velsi написа:
Не съм виждал нито един стъклар да има, или да използва такова. Вероятно не е най-доброто.
Велси, моите уважения към теб, но този път логиката ти куца. И аз не съм виждал бушмен да ползва калашник, ама едва ли щото е по лош от копие :-D
velsi - Почетен майстор
MamaMy написа:
Велси, моите уважения към теб, но този път логиката ти куца. И аз не съм виждал бушмен да ползва калашник, ама едва ли щото е по лош от копие :-D
В интерес на истината рязал съм стъкло с кремък. С клещи го счупваш, така че да се получи остър ръб и действаш. Пробвай. После вземи един марков, ролков стъклорез и пробвай и с него.
comunikator - специалист
10мм НЕ се реже "ДВУСТРАННО".
Има профи елмази на които самата глава е с диамант който издържа на хиляди линейни метри срез, аз имам такъв.Самата дръжка представлява цилиндър който аз лично си пълня с газ.
Johny - майстор
comunikator написа:
10мм НЕ се реже "ДВУСТРАННО".
Има профи елмази на които самата глава е с диамант който издържа на хиляди линейни метри срез, аз имам такъв.Самата дръжка представлява цилиндър който аз лично си пълня с газ.
Само да допълня - светилен газ /керосин/.

Тема "Как да отрежа стъкло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: