Къртача е със счупени шлици на ротора. Прилагам снимки.
Ел. инструментите. Консумативи.
emko
- напреднал
5 мнения в "Проблем с къртач Makita - помагайте !!!"
emko
- напреднал
о
Приятели ми казват да намеря копирфреза,от там ме пращат да тьрся ерозиина машина,Питах един стругар,той ми каза,че нямам шанс да избия цялата ос на ротора,ако се направят само шлиците и мястото кьдето ляга лагера с резбичка и да го капна СО,няма да издьржи, Намерих фирма;Рентех; в София,110в машини втора рька но незнам модела на машината,Аз с моя акьл си мислех едно време шмаше руски дом машини само едно копче от 110в на 220в и работи,без да се сменя ротора,Майстор който пренавива ротори,ми каза_дай ми ротор на 110в аз по стария ще навия -,
emko написа:Къртача е със счупени шлици на ротора. Прилагам снимки.още чакам да ми кажат от макита кои модел,много е стар и нямат го в каталога,лоботех в плевен го гледа инищо.пратих на;Мамарка 2000 ,на Механник-Орешков ,казаха даи си номера ще ти се обадим итолкова,На табелката има само цифри без нищо след тях,220,, -това са вола ,3.5 -това да ампера незнам ,760 -това да са ватове или обороти в минута,килограмите на машината са около 5кг,

nikigada
- специалист
Здрасти тази гимнастика съм я правил с една резачка. Стругара трябва да е МНОГО добър. По средата на лагера се прави свръзката с новото парче. На оста на ротора се прави външна резба а на парчето със зъбите вътрешна. Ще си прецените колко дълбока и с какъв диаметър за да остане цяла като се нарежат зъбите. Стягат се двете части и се запояват със сребро. Посоката на резбата е такава че да се затяга когато работи машината. След това с часовник се центрова ротора и се уточняват диаметрите на леглото на лагера и външния на зъбите. После отиваш във фирма която нарязва зъбни колела - аз отидох в Радина Пловдив доволен съм как го направиха. После отиваш на ТВЧ в Пловдив има в Механото. Това е общо взето - стругара трябва де е перфектен за да ти направи добре присадката, зъбонарязването да си спазят най-вече ъгъла на наклона и накрая ТВЧ-то. Мисля по-добре ще е ако се изработи нова ос и се набият наново магнитопровода и колектора и се пренавие наново - така ще е най-добре но и цената ще се оскъпи с 60-70лв за пренавиването. Пиши да ти дам координати на много добър бобиньор в София обаче - но работи и с куриер.
Поздрави!
Поздрави!
Тема "Проблем с къртач Makita - помагайте !!!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература