• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
банален въпрос, но искам вашия съвет приятели.
ето изискванията
- за около 35 куб.м
-за отопление
-до 1Кв. консумация
-ще си го поставям сам, само да ми го напълнят
-до 800 лв. (може и 900, но само в изклюителен случай)
-ако може с по-устойчив на корозия кондензатор(това което е отвън де)

дайте идеи за читави климатици, от това което изчетох стигнах до извода , че трябва да е японски, но все пак......
KIBRIT - специалист
Разгледай ТУК - има търсене по цена и марка .
Мисля,че има проблем с гаранцията на уреда,ако монтажа не се извърши от продавача !
bucho - специалист
За такова помещение ти трябва 9ка климатик и щом ще го ползваш за отопление и ако е за вкъщи по-добре да е инверторен тип. Ако е за офис/магазин където се влиза-излиза постоянно - обикновен по-добре. Това да си го поставиш сам не е много за препоръчване, освен ако нямаш подръка нужните инструменти(вакумпомпа и др.) и знания, пък и ако не е монтиран от сертифицирана фирма гаранцията отпада. И няма нужда от пълнене на фреон защото климатика си е зареден. Естествено японските са най-добри, но там парите са много повече. За твоя бюджет ако е инвертор се насочи към Мидеа, ако е обикновен към Панасоник, Хайер, Мидеа, Хитачи.
благодаря за инфото, но виждам, че в техномаркет и технополис има инверторни хитачи по 700 лв. или греша?
sanig - специалист
Аз техномаркет съм го зачертала като магазин
Поне в нашия град .Лично мнение
благодаря за инфото, но виждам, че в техномаркет и технополис има инверторни хитачи по 700 лв. или греша?
bucho - специалист
Набързо погледнах Техномаркет - най-евтиното Хитачи инверторно е това. Като сложиш и 150 лв (за обикновените май беше 100) монтаж цената става хилядарка. Лично мнение - по-добре обиколи фирмите за климатици и не тръгвай веднага в хипермаркетите да купуваш, защото там не знаеш каква монтажна група ще ти дойде на монтажа. Моя например го взех от Техномаркет - дойде група от Техноклима да го монтира и си свършиха добре работата, а брат ми също си взе от Техномаркет, но при него дойде монтажна група от самия магазин и някой неща си спестиха при монтажа (вакумирането, дори бандажната лента).
като чета за тия токови удари и гарнцията отпадала в такъв случай, май ще си взема конвекционален или там както беше- термопомпа, дайте идеи за хубави обикновени клими.....предимно ще я ползвам за отопление
EDI - майстор
Имам ХИТАЧИ, като показаното от БУЧО.Само че, сега цената е 999 лева.Иначе е много добър климатик за класа си висок СОР, работи безшумно, топли и охлажда прекрасно.
бай Миле - специалист
Мога да ти препоръчам Daikin, работят безшумно, и практически почти не дават дефекти(абе японското си е японско). Обаче цените им са солени(от 1000 лв нагоре(без монтажа)).
  • 1
  • 2

Тема "климатик какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: