• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phoenix - специалист
според мен по-добрия вариант си е да са вътре ТО, все пак вътре винаги е по-топло от вън, ори когато системата не рабти:)
denuchi - специалист
Не е чак толкова близо ТО до компресора. Тук са точно 3м. А всичко си е на едно място. В случая стандартна машина, ТО и помпата са като допълнителен модул.

Прикачен файл

DSC00312.jpg
filmatoplo - майстор
:) Къде без доктора на термопомпените науки Денучи :wink: -това черното изолираното в дясно е топлообменника , а голите медни тръбички долу са за фреона .Образно казано от мен близо :wink:
denuchi - специалист
Много правилно Филма. Всичко на едно място и никъде няма изолация по тръбите. А марката е световно известна. Клиента реши да ги изолира и по неговите думи няма никаква разлика. Това ми казаха това казвам, аз нямам наблюдение.
filmatoplo - майстор
:) Скоро гледам мойте на климатика се оголели без изолация -10 тина години и пригоряла -ама е на такова место че не мога да стигна лесно и без да ми треперят гащите :lol: Ама аз не го ползвам за топлене , само това лято за 3-4 дни го пуснах в големите жеги . :)
phoenix - специалист
Да покажа само и какво подготвям и е съвсем на косъм от завършването.
Това микроконтролерче и табло, ще се вгради в стена, горе долу размерите ще са 16/12см и ще праща данните до компютър, за сега само температурите, на екрана ще има две менюта и ще могат да се сменят, както и възможност за пращане на данните до компютъра през блутуут. Вътре е вградена и електрониката от климатика и... мисля ще се получи нещо качествено.
Изображение
naughty - специалист
Phoenix, мислил ли си за режим "само бойлер" на термопомпата? аз имам направена една кутийка за превключване на режимите, но не работи хич читаво и ще трябва да я човъркам. по принцим с едно ключе с три позиции ми изключва водната помпа и прехвърля датчика към бойлерния. имам един в средата на бойлера. и от тук малко проблеми. този датчик отчита към 2 КОма съпротивление, защото температурата в средата на бойлера е към 54-55 градуса. чрез потенциометър го вдигам за да си мисли, че е 20 градуса. проблема е, че в тия високи температури термистора в бойлера реагира много минимално и примерно варира от 2.4 до 2.0, което е много ненадежно и не предизвиква спиране на термопомпата навреме.. изобщо мъка. мисля, че ми трябва друг термистор за температурния диапазон 30-90 градуса, въздушният май е безполезен.
пробвах и да сложа термистора по-надолу, имам пробка и отдолу на бойлера, но пак не е решение. при ползване на бойлера температурата там пада до 9 градуса (колкото е и студената вода) и много бавно - чак след 4-5 часа пак се възстановява на 30-40.. изобщо не е добро място за дебнене

сподели ако имаш нещо мислено по въпроса.
naughty - специалист
кутийката ти изглежда добре, ето и моята. малко е мазало, но всеки ден вадя и слагам по нещо вътре и така.. :)

Прикачен файл

DSC05968.JPG

Прикачен файл

DSC05964.JPG
ivan_v - специалист
naughty написа:
Phoenix, мислил ли си за режим "само бойлер" на термопомпата? аз имам направена една кутийка за превключване на режимите, но не работи хич читаво и ще трябва да я човъркам. по принцим с едно ключе с три позиции ми изключва водната помпа и прехвърля датчика към бойлерния. имам един в средата на бойлера. и от тук малко проблеми. този датчик отчита към 2 КОма съпротивление, защото температурата в средата на бойлера е към 54-55 градуса. чрез потенциометър го вдигам за да си мисли, че е 20 градуса. проблема е, че в тия високи температури термистора в бойлера реагира много минимално и примерно варира от 2.4 до 2.0, което е много ненадежно и не предизвиква спиране на термопомпата навреме.. изобщо мъка. мисля, че ми трябва друг термистор за температурния диапазон 30-90 градуса, въздушният май е безполезен.
пробвах и да сложа термистора по-надолу, имам пробка и отдолу на бойлера, но пак не е решение. при ползване на бойлера температурата там пада до 9 градуса (колкото е и студената вода) и много бавно - чак след 4-5 часа пак се възстановява на 30-40.. изобщо не е добро място за дебнене

сподели ако имаш нещо мислено по въпроса.
Може да навържеш няколко термистора последователно.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 32

Тема "Термопомпа phoenix" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: