Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
basejn написа:
Това може да се направи като вътрешния пръстен на един избит съчмен лагер се набие върху външния пръстен на един обикновен работеш съчмен лагер.

А иначе онова първвото което си пратил може на струг .
Мен ми трябва канал точно като на снимката.

А правенето на сруг е ясно, но после къде да търся ТВЧ за да се закалят и коя е гаранцията, че няма да се изкривят макар и минимално при закалката
Добър вечер! Скоро учих cad/cam системи и се закрастих още повече след като стигнах до 40-та страница от тази тема :rolleyes: искам да попитам само.. Има ли някаква алтернатива на този Шпиндел ... Т.е. Какво друго би могло да се ползва за работен инструмент ?
Извинявам се предварително за креноидският въпрос но за сега това ми изглежда най трудно реализуемата част .. т.е. 5-6-700те лв

Поздрави !
velsi - Почетен майстор
Няма такова нещо! Аз отначало ползвах Dremel за 120 лева, а сега Kress 800 вата за 250 лева. Е, зависи де, ако правиш машина 2 на 3 метра и гониш някаква много голяма производителност...
О не в никакъв случай.. Търся любителска точност :) онзи индианец със Kress-ът ли си го правил. В мое оправдание ще добавя 1 изречение оффтопик-> Уча автоматика, при това не както трябва де :lol: , и не съм запознат с дърво и металорежещи инструменти ... :?
Благодаря за бързият отговор !
velsi - Почетен майстор
Индианеца е правен с Дремела. С едно ситно зъболекарско борче.
Има светлина в дъното на тунела :-D Навярно ще ви тормозя за в бъдеще ..

Наздраве и със здраве !
nik80 - специалист
аз пък изобщо не съм доволен от дремела, много му е лек ротора, много са му далеч лагерите, и вътрешния лагер е на гумена втулка, сложих му твърда но пак много вибрира, направих 2 алуминиеви зъбни колелца за зъбен ремък за ос У едвам с 1 десета подаване и след като подкарах и ос У направих и една платка но веднага след това си купих друг мотор, първо взех едни тънки водят ги die grinder но и от него не останах много доволен щото пак е с малка ос отпред с едно каренце към двигателя, после си взех нормален рутер, тънък подобен на крес, много по стабилно работи защото оста е цяла и тежка, и тежестта на ротора поема вибрациите от инструмента, също така долния лагер трябва да е близо до инструмента
bisermonov - специалист
ambipura написа:
Добър вечер! Скоро учих cad/cam системи и се закрастих още повече след като стигнах до 40-та страница от тази тема :rolleyes: искам да попитам само.. Има ли някаква алтернатива на този Шпиндел ... Т.е. Какво друго би могло да се ползва за работен инструмент ?
Извинявам се предварително за креноидският въпрос но за сега това ми изглежда най трудно реализуемата част .. т.е. 5-6-700те лв

Поздрави !
За шпиндел има много варианти най-скъпия купуваш си такъв за 900лв 3киловата и управление за него около 700-800 лв. Друг вариант но е с преправяне малко купуваш си обикновен двигател за 80лв. но трябва да си направиш на оста приспособление тоест нещо като цанга са да си захващаш инструмента и след това също си взимаш управление за него аз така го наричам. Ако се интересуваш за такова управление ще трябва да им намеря координатите аз лично съм говорил с тази фирма за 4 киловата трифазен двигател ми искаха 700лв. за честотен инвертор за управление на АС ел. двигатели. Значи това управление вдига 4 пъти нагоре оборотите но пада мощността и сваля 10 пъти надолу оборотите.
nik80 - специалист
много са ниски оборотите на обикновен асинхронен двигател, колкото и да ги вдигаш с инвертора пак за нищо не става, най много за камък но пак са малки, честотните мотори са други , те са за 400 херца от там и по големите обороти по малки размери и малко тегло, има и с водно охлаждане за да намалят още теглото и размера, изобщо това са друг клас мотори несравними с обикновените асинхронни двигатели, все пак машината го носи тоя двигател нагоре надолу, обикновенните асинхронни имат най лошото отношение тегло/мощност и това е другата причина поради която не стават
за да има някаква производителност трябва да се гонят 30 000 оборота за най често използваните материали, дърво, пластмаса, печатни платки, и за каквото там е правена машината, само камъка се работи на по ниски обороти

на ниски обороти работят само големите фрезови глави, но съмнявам се че някой тук е планувал толкова голяма машина щом говорят за дремел
за сега карам със стандартен рутер, или оберфреза както му казват в БГ малък е и е на 30 000 оборота, често обаче разглеждам честотните мотори ебей заедно с управлението, 24 000 оборота, готови с цанга на много прилични цени

едит: съжалявам че така разпокъсано давам информацията, просто е прекалено много а и с годините забравям, като стане дума тогава се сещам за подробностите
bisermonov - специалист
Не знам хората за какво си използват CNC но ако ти се наложи да обработваш метал повече от 2500 оборота не са ти нужни не съм виждал фреза за метал с по-високи обороти.
По-високите обороти са за по-меки материали аз обработвам дърво и на фрезата са ми около 4000 оборота е задължително след това има шлайфане оберфрезите са около 11 000 – 28 000 те работят с профилни ножове и шарките трудно се шлайфат затова са с високи обороти но пак трябва да си мине шкурка за по-добро качество.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: