Харесал съм си една къща в близко село.Тя е недовършена от много години.В смисъл на груб строеж е,външно е измазана и има някакви остатъци от дограма.При огледа открих,че покрива е правен набързо и ще се наложи да се сваля нацяло и пренарежда както трябва.Има също и някои греди за подмяна.Тъй като има и навес,който е залепен до къщата и всичко е под един покрив се получава около 100кв.м.Молбата ми е,ако някой знае да ми каже,колко може да ми излезе тази работа.Покрива е двускатен,а 90% от керемидите стават за работа.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vui4o.vili
- напреднал
57 мнения в "ремонт на покрив?"
sepultura
- специалист
vui4o.vili написа:Харесал съм си една къща в близко село.Тя е недовършена от много години.В смисъл на груб строеж е,външно е измазана и има някакви остатъци от дограма.При огледа открих,че покрива е правен набързо и ще се наложи да се сваля нацяло и пренарежда както трябва.Има също и някои греди за подмяна.Тъй като има и навес,който е залепен до къщата и всичко е под един покрив се получава около 100кв.м.Молбата ми е,ако някой знае да ми каже,колко може да ми излезе тази работа.Покрива е двускатен,а 90% от керемидите стават за работа.В най-добрия случай 2500-3500лв труд на майстори+материали. Под материали ртазбирай не само керемиди/цигли, а също трябва да знаеш, като разпокриеш покрива, ще го обшиваш ли с дъски/ОСБ, ще се коват ли шипки,хартия, ще се сменят ли улуци, улами и т.н. "дреболиййки"
schuldiner
- майстор
Вуйчо,
подразбирам, че още не си купил къщата, така че си прави сметката добре. Покрив "набързо правен" звучи като временен покрив над груб строеж. Нерядко стъкмен от кофражи или квото имало... За да стане нормален покрив на нормална къща, трябва да се върнеш малко назад в строежа - колко назад зависи от състоянието на времянката и колко е читавият материал (за керемидите разбрахме). Всичко се демонтира до етап, на който няма проблеми (нито конструктивни, нито от монтажа, нито от скапването на материалите) и се продължава докрай. Като се установи кое е годно и откъде почва работата, тогава може да се говори за цени и срокове. Че аз "две-три гнили ребра" съм ги сменял и една седмица и нито стана по-хубаво, нито по-лесно отколкото да ме бяха послушали проблемното да се маха и да се прави начисто със здрави материали...
ПП Разбираш, че ако получиш ориентировъчна оферта за определения обем работа, това ще ти е важен аргумент за отбив в цената или въобще за решението да купуваш.
подразбирам, че още не си купил къщата, така че си прави сметката добре. Покрив "набързо правен" звучи като временен покрив над груб строеж. Нерядко стъкмен от кофражи или квото имало... За да стане нормален покрив на нормална къща, трябва да се върнеш малко назад в строежа - колко назад зависи от състоянието на времянката и колко е читавият материал (за керемидите разбрахме). Всичко се демонтира до етап, на който няма проблеми (нито конструктивни, нито от монтажа, нито от скапването на материалите) и се продължава докрай. Като се установи кое е годно и откъде почва работата, тогава може да се говори за цени и срокове. Че аз "две-три гнили ребра" съм ги сменял и една седмица и нито стана по-хубаво, нито по-лесно отколкото да ме бяха послушали проблемното да се маха и да се прави начисто със здрави материали...
ПП Разбираш, че ако получиш ориентировъчна оферта за определения обем работа, това ще ти е важен аргумент за отбив в цената или въобще за решението да купуваш.
stenmark
- специалист
Tия сметки за 80/100лв все не мога да приема.Проста сметка:Покрива ми е 150кв. дървения материал е 9.5куб,но по-лесно 10куб по 250лв=2500лв.Керемидите Младост са 10лв/кв.т.е.1500лв.Капаци и фолио да речем 1000лв.Пирони,улуци 1000лв.Накрая всичко става 6000лв. Много ми е интересно как ще ме убедят майсторите да ми вземат повече за труд от колкото за материали?Аз мисля че вече балъците свършиха!
професионал
- специалист
Ebahti е прав (до някъде)-последният покрив който правих се "хвана" около 100-тина лева (за материали само) на клиента,но той беше 200 квадрата и 16 ската(има рима и е верно)
,и е изпълнен до най-малката подробност"Брамак"-мрежи против птици,снегозадържащи куки,сух монтаж на била,уплътнители за улами,обшивки за комини и т.н. ит.н. Това е част от него.
P6050727.JPG (95.81 KиБ) Видяна 19833 пъти

Прикачен файл:
P6050727.JPG (95.81 KиБ) Видяна 19833 пъти
vui4o.vili
- напреднал
Ето и малко снимки.
Тема "ремонт на покрив?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература