• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Galy - специалист
Dimo, ти имаш ли договор за подръжка на системата?
ozimen - специалист
А с Ванко какво стана?Ни дума ,ни вопъл,ни стон..... :stumm:
Dimonrb - специалист
ozimen написа:
А с Ванко какво стана?Ни дума ,ни вопъл,ни стон..... :stumm:
Точно го каза ;)
Dimonrb - специалист
Galy написа:
Dimo, ти имаш ли договор за подръжка на системата?
Имам Гаранционна карта, договор за строителство и проложение към договора за строителство
Dimonrb - специалист
Dimonrb написа:
phoenix написа:
17,5 kOm при каква Температура на датчика?
Може ли една снимка на самия датчик, че ми стана интересно как е закачен към водата, без да е разпоен от платката, и ако не е разпоен, как е коригиран да мери вода?
Температурата беше 32C, а датчика е разкачен и удължен с кабел. Снимка ще направя по-късно.
Снимката:
Прикачен файл:
WP_000184.jpg
Кабелчетата с алуминиевата лепенка са за терморегулатор и за термометър.
И един общ план:
Прикачен файл:
WP_000186.jpg
2v6 - майстор
Dimonrb написа:
...
Вие си правете заключенията а за мен остава да довърша работата на Ванко и то бързо преди да е изгорял компресора и да трябва да го съдя за гаранция.
Та сега на въпроса, къде може да е проблема?
Данни:
Т на водата към радиаторите 40-42 градуса максимум, повече не може да направи, но по принцип не е и необходимо
Т на водата влизаща в топлообменника - 4 градуса по-малко от излизащата.
Т на фреона на входа на ТО - 46
Т на фреона на изхода на ТО - 42
...
На мен ми прави лошо впечатление входящата температура на фреона (ако са точни измерванията). Толкова ниска температура води до товарене на компресора - възможно е да е от по-голямо количество фреон.

Не си споменал и друго нещо - как ти е разположено външното тяло?

Иначе от увеличаване на радиаторите също има смисъл.
phoenix - специалист
при тези стойности на датчика следва извода, че датчика не е коригиран да мери вода.
Направи следния експеримент.
Спри всички радиатори без един, пусни го да работи на 28° и гледай дали ще направи водата при датчика около 30° и започва да се разтоварва от към разнод на ток.
Ако съм прав ще трябва до добавиш едни 15кома към датчика и да влезеш в диапазона на 18° - 20° на дистанционното и възможност за увеличаване. Сега си на ръба на възможностите според дистанционното.
п.с.
ако искаш намери ме на скайп
Dimonrb - специалист
2v6 написа:
Dimonrb написа:
...
Вие си правете заключенията а за мен остава да довърша работата на Ванко и то бързо преди да е изгорял компресора и да трябва да го съдя за гаранция.
Та сега на въпроса, къде може да е проблема?
Данни:
Т на водата към радиаторите 40-42 градуса максимум, повече не може да направи, но по принцип не е и необходимо
Т на водата влизаща в топлообменника - 4 градуса по-малко от излизащата.
Т на фреона на входа на ТО - 46
Т на фреона на изхода на ТО - 42
...
На мен ми прави лошо впечатление входящата температура на фреона (ако са точни измерванията). Толкова ниска температура води до товарене на компресора - възможно е да е от по-голямо количество фреон.

Не си споменал и друго нещо - как ти е разположено външното тяло?

Иначе от увеличаване на радиаторите също има смисъл.
И аз точно сега това си мислех, ако всичко е наред с компресора фреона и управлението, не би трябвало да вижда никакъв проблем да загрява водата в системата а оттам нататък аз да не мога да се стопля поради недостиг на глидери. То обаче колкото и да се пъне, не може да загрее. Тръбния път е дълъг в интерес на истината, защото Vanko68 преработи тръбата излизаща от компресора да топли бойлер. Т.е от компесора има едни 5м тръбен път до серпантината на бойлера (която вече я няма, защото бойлера протече и го смених)
Прикачен файл:
WP_000188.jpg
Прикачен файл:
WP_000189.jpg
и след това още към 6м до ТО. Затова го и издирвам да дойде да махне това отклонение за бойлера и да провери количеството фреон, но като гледам колко хора го търсят, май ще трябва да намеря някой друг за тази операция.

Прикачен файл

WP_000188.jpg
denuchi - специалист
Тази процедура сам ли е направи или идваха някакви майстори. С махането на тръбите и байпаса. Мислиш ли системата да е ползваш и за охлаждане.
naughty - специалист
2v6 обръща внимание на наистина нещо важно. не е нормално фреона да е толкова студен на входа на ТО, особенно като нямаш бойлер да гълта топлинка.

май това трябва да ти е приоритет номер едно и после конвекторите

как мериш температурата? сигурен ли си, че е вярна?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 28

Тема "Термопомпа Въздух-Вода от Vanko68 висок разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: