Поздрави !!!
mirk написа:БрейЩом казвам, че съм го чел - значи съм го чел. Казах че и по проект ми е така (проектанта по-добре знае къде да чете). Сега пък ще седна да търся да ти доказвам. Ти си го прави както си искаш, но не подвеждай хората!и къде ги чете тия работи
я си опресни малко четивото.
pepiko написа:Много благодаря за отговорите, къщата се намира в Пазарджишкия край и съвсем не е сама ами на всичкото отгоре има и по големи къщи около мен, така че мисля че не ми е необходима мълниезащитна с-ма. Ако съм разбрал правилно е необходимо да забия 2-3 кола поцинковани на около 1-1.5 метра един от друг, да обединя техните шини в една до където стигне и от там мнагожилен кабел до таблото вързан на шината на таблото където е и нулата. Само не разбрах мога ли сам да измеря съпротивлението, защото се обаждах във AVN в Пазарджик и отам ми казаха че нямат такава услуга, мерели само на техните трафопости.Ако ги раздалечиш малко на поне 4-5 метра ще е по добре. С метър два нищо не правиш. Шината директно на корпуса на таблото, трябва да си има болт за нея.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: