• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
catpat - специалист
Има ли някой МАЙСТОР, който да може и да ми направи термопомпен бойлер?
Бойлера ми е 120л, ако може да се съчетае с климатик в близката спалня, ще съм много щастлив.
Говоря за София, Мрамор.
Чакам оферти тук, на лс или по скайп: chatpat1
rumeniak - специалист
Бойлера който имаш не може да стане или поне не си струва преработката на фона на тези

http://www.sofclima.com/page.php?n=61617&SiteID=687

Инвестицията за термопомпа за топла вода е само 1300 лв. Термопомпата за топла вода през деня и вечерта, когато има мъгла или дъжд, няма опасност от замръзване, може да се изключва когато не сте си вкъщи, има възможност за настройване на желаната температура.
bulhomes2 - майстор
Имаше един майстор във форума дето щях да го търся за такава работа, но сега други го тъсят за парите си...
pipbel - майстор
Стига се тюхка бе Буле.
Вече във всяка по-нормална фирма която се занимава с климатици има хора дето ще ти монтират климатик с БГВ.
Виж за по сложните системи като на naughty са май още кът разбирачите катo vanko68.
Ама въпрос на още малко време....
catpat - специалист
Бе и аз с vanko68 бях говорил, ама нещо не сриозен, не идва. А цената която ми обади е поносима.
bulhomes2 - майстор
Малко странно ме гледаше моя специалист по климатиците като му заговорих за такива работи :-D
Bobivan - специалист
Требе да се чете...нещата се развиват....
valto4377 - напреднал
Можеш и сам да опиташ.При 30 градуса през лятото много бързо загрява водата в бойлера до 50-55 гр./20-30 мин/ това намалява сметката за ток в пъти.Аз миналото лято с малко помощ съчиних това от един стар климатик.
Прикачен файл:
kkk.jpg
В бойлера навих 8 метра медна тръба и работи .Успех!
bulhomes2 - майстор
Браво бе. Просто и ясно. А ако беше вкарал вътре щеше и да се охлаждаш донякъде.
catpat - специалист
valto4377 написа:
Можеш и сам да опиташ.При 30 градуса през лятото много бързо загрява водата в бойлера до 50-55 гр./20-30 мин/ това намалява сметката за ток в пъти.Аз миналото лято с малко помощ съчиних това от един стар климатик.
Прикачен файл:
kkk.jpg
В бойлера навих 8 метра медна тръба и работи .Успех!
Искрено ти завиждам за това което си направил, но аз нямам нужните технически познания и апаратура. Серпентината как направи, колко метра медна тръба и какво ф? Ако обещаеш да удариш едно съдействие мога да потърся старо външно тяло.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Термопомпен бойлер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: