• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
unicata - специалист
Аз пък сложих фибран и върху него директно наредих ламинат, засега (да чукна на дърво) нямам проблем, хем стана бързо, хем лесно. Помисли и за този вариант, ако си склонен на ламинат в кухнята ;)
stivemaster - майстор
Знам че с това което ще ти кажа ще те хвърля в оркестъра колега но не мога да си кривя душата.Първо че не съм съгласен със самоволното незаконно затваряне - приобщаване на балконите да го имаш предвид . Второ топлоизолация на балкон се прави като се изолира плочата отдолу откъм комшията ти .Твоята изолация на челния панел по принцип трябва да слиза поне 25 см. под нивото на етажа ти ,така тя изолацията на самия балкон и изолацията на пода отдолу излизат на едно ниво и става завършено системно решение .В противен случай правиш половинчато неправилно решение с термомостове и конденз впоследствие.Дано да си ме разбрал.
Spassow_lbg - специалист
колега разбрах те, но не мисля че си прав. първо балкона е затворен още преди 10 години.
второ освен външна изолация имам и вътрешна на стените и тавана и след като направя и на пода няма да има термомостове.
и трето: виждал ли си някъде досега при външна изолация на затворена тераса , самата изолация да е пусната 25см надолу върху отворената тераса на съседа. поне аз не съм, нали ще му закриеш светлата част на терасата.
прав си че би било хубаво да се направи изолация откъм комшията отдолу но и това няма как да се реализира, тъй като не мисля да му правя основен ремонт на терасата.

а сега към въпроса ми. знам че много хора са слагали изолация на терасата, например фибран 5 или 6см.
мен ме интересува дали има (може и по скъп) фибран или топло изолационен материал с по-добри изолационни качества при който ще е необходимо само 2 или 3 см дебелина, тъй като ми е ограничено нивото.
8180 - майстор
stivemaster написа:
Първо че не съм съгласен със самоволното незаконно затваряне - приобщаване на балконите да го имаш предвид .
:?
pipbel - майстор
FMaster написа:
Spassow_lbg написа:
колега FMaster ако правилно съм те разбрал да не правя замазка върху фибрана а направо като лепя плочките да си дам нивото- то ще е хоризонтално , няма да има сифон.
Именно =D> , без замазка ... както съм ти описал в предишния ми пост. Щом нямаш наклони и сифон си супер лесен, действай смело и се радвай. Остави си примерно 2 см. за плочка и лепило, като плочките предполагам са около 8-10мм. дебели.Като разходната норма за флекс лепилата, мисля беше приблизително е 20кг./кв.м. за 1см. дебелина на слоя ... при плътно лепене,което ти препоръчвам спрямо твоя случей, но това вече си е твой избор.
И аз като ebahti не съм съгласен с такова изпълнение макар че FMaster е майстор а аз не.
Не ти трябва и замазка на терасата да я товариш.
Но пък съм си правил сух под и мога да те посъветвам да го направиш (има и много писано в тоя раздел-погледни)
В твоя случай бих направил следното за 7 см които имаш - 3 см фибран залепен на пода с ПУ пяна, 2 слоя гипсфазер отгоре (2см) + 2 см ти остават за финиш - лепиш теракот/гранитогрес със флексово лепило.
И не ти трябва майстор - щом и аз се справих сам и стана идеално (само дето слагах 8см - 2Х4см фибран) ,при тебе ще е по-лесно.
Spassow_lbg - специалист
мерси за идеята колега, може и сам да си лепя теракота, и друг път съм го правил ама пустото му време ](*,)
KIBRIT - специалист
pipbel написа:
В твоя случай бих направил следното за 7 см които имаш - 3 см фибран залепен на пода с ПУ пяна, 2 слоя гипсфазер отгоре (2см) + 2 см ти остават за финиш - лепиш теракот/гранитогрес със флексово лепило.
И не ти трябва майстор - щом и аз се справих сам и стана идеално (само дето слагах 8см - 2Х4см фибран) ,при тебе ще е по-лесно.
Това е много интересно !
Предстои ми тази процедура и това е добра идея !
stivemaster - майстор
Разбира се не си ме разбрал колега Spassow_lbg. Тези 25 см долу - горе имах предвид нивото на фасадната ти изолация да достигне нивото на терасата а не да сваляш нивото на терасата.На следната снимка виж какво имам предвид - http://gallery.sechkov.com/Albums/Album1/Large/129.jpg .Бялото е фасадната изолация а в жълтоо е терасата можеш да видиш разликата която се получава във височината.
А колега 8180 не виждам както те учудва да не мислиш че става дума за законно приобщаване в случая и тъй като това не те занимава лично да не би да не съществува като проблем ? Ето една мнение припокриващо се с моето - http://news.varna24.bg/74091.html
А иначе дереджето на българските панелки е такова - http://www.chambersz.com/a/content/view/13067/283/ да не дава господ децата ви да са там като стане това ,а то ще стане и не е въпроса - дали ? , а кога ?
jekasus - майстор
stivemaster написа:
Ето една мнение припокриващо се с моето - http://news.varna24.bg/74091.html
Искам да коментирам само това
Червената лампичка за сериозността на проблема вече светна в Разград. В дните преди Нова година в жк "Орел" там рухна балкон, затворен с алуминиева дограма. Балконът бил на четвъртия етаж, а причина за рухването му бил фактът, че газобетонните тухни не са издържали тежестта на монтираната върху тях дограма. Като по чудо този инцидент се размина без жертви.
Това е смешно, просто калпаво изпълнение на зидарията.
Иначе съм съгласен за изкъртени носещи стени (при положение ,че не съм виждал такива).
stivemaster - майстор
Ех колега ако знаеше колко тежи 7.5 м2 дограма и за какво всъшност са произведени тези блокчета 7.5 см. нямаше да пишеш тези ..... ама нейсе не знаеш.Дано пак казвам не си отдолу като падне следващата ......
  • 1
  • 2

Тема "Изолация на под на затв. балкон, отдолу при съседа е отворен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: