• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
vonam - помощник
Здр.колеги!Нямам мн. опит с дърводелството,но смятам да си закупя ето това
Прикачен файл:
4691024577.jpg
4691024577.jpg (12.19 KиБ) Видяна 5598 пъти
Прикачен файл:
6859835230.jpg
6859835230.jpg (11.89 KиБ) Видяна 5598 пъти
някой ползвал ли е такава машинка
бл. предварително за мненията

Прикачен файл

7401276441.jpg
7401276441.jpg (51.6 KиБ) Видяна 5598 пъти
shotik - майстор
От 1977 г имам такава машинка и ми е свършила много работа,но все пак не очаквай ,че ще бъде като професионална.
Единствено основите на лагерите съм сменил,защото се напукаха и разпаднаха/има тема тук за това/,други повреди не е имало.
За домашни цели е добра,резал съм талпи по 4 см дебели,отрезани клони от дървета с диаметър по 10-12 см,но с поставен по-голям циркуляр,разбира се по-бавно ,но отрезани ,като клона се върти ,за да може да се отреже.
Като шмиргел върши добра работа ,като струг за дърво също е добра,за борапарат съм я ползвал само няколко пъти,става и за тази операция.
Лека е и може да си я пренасаш дори с колело.
Провери дали има приспособленията за струг-тръба с конус,ножове за струговане,маса за борапарата,шмиргел и предпазител за него и предпазител при рязане на плоскости.

От мен е това ,от теб остава да я огледаш и да прецениш състоянието и цената.
JOUO - специалист
Това циркулярче и много добро за домашен майстор, но не е професионално. С него колко греди и дъски съм рендосал на планийката и що буков паркет е рязано с него не е за вярване. Много е добро, за сега само съм му острил ножовете на планията и един път на циркулярчето.Перфектна работа върши за "направи си сам".Взимай го и няма да съжаляваш!!! :)
sameks - специалист
За колко пари ти го дават?Само информативно,че и аз търся такова.
diaflin - специалист
За също имам такъв циркуляр, но доста се затруднявам в намирането на подходящи дискове за рязане. Размерите на един такъв диск е 140 мм външен диаметър и 32 мм вътрешен, което ги прави доста екзотични и трудни за намиране.
shotik - майстор
diaflin написа:
За също имам такъв циркуляр, но доста се затруднявам в намирането на подходящи дискове за рязане. Размерите на един такъв диск е 140 мм външен диаметър и 32 мм вътрешен, което ги прави доста екзотични и трудни за намиране.
От няколко години стандарт на вътрешния отвот е вече Ф 30 мм,за което може да стругова гайката,където ляга циркуляра на този размер.
За да ползвам по - голям циркуляр /към 200 мм/ съм изрязъл малка част от горната ламарина и съм увеличил разреза на подвижния плот,като на него съм нитовал и по- голяма дуралуминиева ламарина.
vonam - помощник
sameks написа:
За колко пари ти го дават?Само информативно,че и аз търся такова.
ето я обявата
http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B ... %87%D0%B5-
някой ако му трябва може да се възползва,аз за сега съм пас :?
m_markovski - специалист
Аз си взех една такава преди година, даже поствах въпроси в "От всичко по малко".
Смених веднага циркуляра, че оригиналният беше ламаринен и мога да кажа, че машинката е екстра. Все още не съм пробва абрихта като хората, трябва да си поиграя да настроя ножовете (ако предложението на Шотик за помощ е все още валидно, мога да питам ;) ). Единственият ми пролем е, че подвижният плот е леко огънат и циркуларът не е перпендикулярен на него. Но и това ще оправя като подпъхна един лист фазер.
biser80 - специалист
Здравейте.И аз имам такава машинка много по-запазена от тази,почти не е ползвана защото си взех по-голяма и тази ми е излишна.
Ако някой има интерес да пише.
Приятен ден от мен.

Прикачен файл

040320111765 (Small).jpg
040320111765 (Small).jpg (63.13 KиБ) Видяна 4999 пъти

Прикачен файл

040320111767 (Small).jpg
040320111767 (Small).jpg (55.94 KиБ) Видяна 4999 пъти
valat111 - специалист
biser80, колко парички й търсиш?
  • 1
  • 2