• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
chanev - помощник
Колеги, благодаря Ви за мненията и съветите, но тръбогиба взе че проработи. С редиус 55 мм спокойно огъвам тръба 21,3 х 2,65. Става перфектно, надмина очакванията ми!
Ето го:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l_0uqs67eoI[/youtube]
velsi - Почетен майстор
Браво! Навремето имах цех за тръбна мебел и съм огънал десетина тона тръба точно от тези размери. По другия начин обаче. Имай предвид, че тези тръби се правят от ламарина, която може да бъде горещо или студено валцована. Със студено валцованата няма никакви проблеми, но горещовалцованата понякога просто се пречупва и няма огъване по никакъв начин. Ако ти се случи някой път да не се чудиш от какво е.
chanev - помощник
Ами номера е да се купуват от едно и също място според мен. Толкова фирми и складове за метални профили се навъдиха, и навсякъде предлагат различно.
velsi - Почетен майстор
Е от едно де. Ама като купихме два тона и те се пречупваха направихме рекламация в завода и те ни обясниха това за ламарината.
lov - майстор
Призводителя винаги отбелязва на пачката както размера така и изходния материал.
Не само че едните трудно се обработват но имат и различни якостни характеристики.
quietmadness - специалист
Помощ!!! Някой може ли да ме светне къде в Пловдив и региона мога да намеря, някой да огъне тръба ф18 или ф20 като правоъгълна рамка с размер 880х920мм +-10мм.
Преди Коледа ми обещаха в една фирма, че няма проблеми и да отида след празниците и като отидох почнаха да ме пързалят, че неможели да го направят толкова точно. При това нямам претенции за специален радиус на дъгите (е стига да не е 300 - 400мм де).
А пък ако някой може или знае къде да се огъне, полира и никелира няма да има равен. :prayer: :prayer: :prayer:
chanev - помощник
Ако е само за еднократно огъване пълниш тръбата с пясък, запушваш я в двата края и с горешката дето пърлите прасето я нагряваш до червено и огъваш. Аз така бях правил едни стойки и станаха добри. Преди да я нагрееш бележиш къде точно ще са сгъвките, правиш малка пещ от няколко тухли за да се концентрира топлината, нагряваш участъка и натискаш тръбата в нещо гокато не се огъне.
chanev,
пиши ми на ЛС тук или на мейл sirdid@abv.bg

Искам да те попитам нещо за тръногиба.
Виждам че темата ти е стара и дано да влезеш тук за да видиш че съм ти писал.

Поздрави
  • 1
  • 2

Тема "Огъване на шевни тръби 21,3 и 25 мм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: