Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ZEDYCUS - майстор
:-D Тази вечер реших да публикувам едно друго приспособление за мултишлайф за фрезоване на повърхнини.
Тъй като тези стойки за дремелът са доста скъпи.http://cgi.ebay.co.uk/Dremel-Plunge-Rou ... 5642c2b0f7 Реших да направя нещо подобно .
От подръчни материали, плексиглас, пластмасова кутия, шайба с отвор да минава оста на дремела и две орехови дръжки се получи това. Реглажа на дълбочината става от цангата с издърпване и прибиране на фрезерчето. Другото става ясно от снимките. Днес го пробвах върху букови чирени , стои стабилно и няма вибрации.

Прикачен файл

DSC02074.JPG

Прикачен файл

DSC02073.JPG

Прикачен файл

DSC02072.JPG
velsi - Почетен майстор
Много добре си го направил, но това с изваждането на фрезера не е удачно. Аз бих подбрал две тръби, които влизат една в друга и едно винтче отстрани да ги застопорява. Така по-фино и по-лесно ще променяш подаването. А как закрепваш Дремела? С неговата си гайка ли? Щото тогава там сечението става доста тънко.
pretorian - специалист
Браво това е най- елементарния и най - удачен варянт ,колкото по-просто толкова по-добре.
ZEDYCUS - майстор
velsi
Много добре си го направил, но това с изваждането на фрезера не е удачно. Аз бих подбрал две тръби, които влизат една в друга и едно винтче отстрани да ги застопорява. Така по-фино и по-лесно ще променяш подаването. А как закрепваш Дремела? С неговата си гайка ли? Щото тогава там сечението става доста тънко.
Велси, този вариант с тръбите и аз го мислех, но става много сложно. За момента ще е така(обикновено временните работи остават постоянни :-D ), по нататък мисля едно оригинално да взема. Иначе го закрепвах първо с оригиналната гайка, но наистина е малка площа, затова сега слагам една шестограмна гайка от стар кондензатор. За това което го ползвам, нагласям само веднъж дълбочината. Поздрави.

Прикачен файл

ABCD0001.JPG
batkotony - специалист
А би ли конкретизирал за какво точно го ползваш?Много интересно звучи това изпълнение,но малко ми е неясно приложението... :?
Евентуално и някоя снимчица ако може...? :)
ZEDYCUS - майстор
batkotony
А би ли конкретизирал за какво точно го ползваш?Много интересно звучи това изпълнение,но малко ми е неясно приложението... :?
Евентуално и някоя снимчица ако може...? :)
Вкопавам дръжката на ножовете в чирените. Имам снимка на залепените чирени, очертаваш си формата и фрезоваш по нея, каквато и да е тя. :)

Прикачен файл

ABCD0001.JPG
а може би това също става ferm fat-300s
Прикачен файл:
item1577.jpg
item1577.jpg (13.55 KиБ) Видяна 10270 пъти
ZEDYCUS - майстор
bubisa
а може би това също става ferm fat-300s
А цената е? :) И къде се продава.
цената е около 25 лв.
софия
бул.Сливница 138
веге техника
преди 1година
ZEDYCUS - майстор
:prayer: Мерси за инфото, но ми е далече, иначе цената е поносима. :) Ако има някой колега от София да е съгласен да ми го изпрати с наложен платеж. Поздрави.

Тема "Приспособление за Дремел(мултишлайф)- мини оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: