Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Time2Burn - специалист
Просто водопроводчика не си беше свършил работата, и душа се падна малко по - високо от колкото е стандарта, и за беля фриза съвпадна с изводите за смесителя. Но не е някакъв проблем, или "тънкост" в занаята. :)
Е, непосветени като мен го приеха за нарочно. А има ли правило при реденето на теракота по диагонал? Хареса ми и въпреки,че банята ми е малка /134 х 148/ ще стои добре. Имате ли впечатление от лепенето на плочки върху плочки?При мен старите са здраво залепени и майстора ме уговаря да си спестя къртене и мазане. Не е беда,че ще се намали и без това малкото помещение.Бедата ще започне ако започнат да се сипят след година.за съжаление ще видя отговора чак в понеделник ,а дотогава -Благодаря за отговора и весел уикенд!
Time2Burn - специалист
Естествено че има "подвеждане" при реденето на диагонал, или тъй наречено от Кая "правило"
В повечето случаи се търси прав ъгъл в помещението и положението на 4те плочи около сифона се подвеждат спрямо правия ъгъл в помещението, целта е да се постигнат еднакви на вид и по големина парчета или триъгълници - поне на 2 от 4те стени на помещението. (естествено ако приемем че само на две стени има прав ъгъл, а не на 4те) Ако пък изобщо няма прав ъгъл - плочите се подреждат по преценка на майстора - спрямо най - дългата стена в помещението или най видната стена. Ако няма праг на вратата може да бъдат подведени и по стената на която е вратата.
Благодаря за насочването.Тъй като банята ми е малка, изрязах 33 х 33 шаблини от хартия и сега ги редя, до получаване на задоволителен вид. Отчитам, че ще бъде приблизителен и няма да тормозя майстора много. И ако не е нахално - какви плочки да предпочета? Български или турски? Испанските са доста скъпи за мен. Турските са с по нежни цветове, гладки и лъскави,но дали няма да се напукат набързо?
Time2Burn - специалист
Всичко що е турско е пълен боклук, особено тези евтините са гнусна и срамна работа. По- добре български. Изрежи си 2-3 шаблона (цяла плочка разделена по диагонал) от някакъв картон, и в комбинация с цели плочки ще стигнеш до решението. Имай в предвид че сифона трябва да се падне на 4 плочи.
tuninghuman - специалист
Имай в предвид че сифона трябва да се падне на 4 плочи.

това винаги ли трябва да се спазва
vivian - помощник
Поздравления за добре свършената работа, много хубаво е станало.
Понеже и на мен скоро ми предстой такъв ремонт имам един въпрос.
Колко време отнема целия ремонт? - къртене, смяна на водопровода, гипскартон, слагане на плочки и т.н.
Time2Burn, а колко ти струваше ремонта?
Питам защото ми предстои основен ремонт на банята - къртене за извеждане на водопровода, смяна на тръби, гипскартон на мястото на етернитни плоскости, които скриват тръбите, окачен таван (по идея на майстора, а аз защо ли се съгласих???), плочки, смяна на тоалетна чиния, мивка, душ батерия... Искам да се ориентирам в цената за труда на майстора, макар че вече сме се договорили.
Time2Burn - специалист
поне 1300 до 1600 лева.
поне аз толкова бих ти взел

Тема "Тази баня скоро я правих, Вижте я" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: