• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 38
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Винаги съм казвал че една такава отоплителна машина е куп железа без прецизно регулиране -вярвам че ще имаш успех :)
filmatoplo - майстор
Нали термопомпата е закачена на ЕКГ ще и наблюдаваш показателите :)
denuchi - специалист
Чак до взрив няма да се стигне бъде сигуреn. Зглобяваш го пускаш го в експлоатациа и наблюдаваш. Ако нещо се обърка системата го махаш. Но имали ефекти си го оставяш. Може да измислиш и някаква защита например при проблем да спре машинката.
kuuuuuul - майстор
На мойта съм и сложил едно копче и директно изключвам дефроста когато видя че времето позволява,твойто решение е значително по интелигентно така че няма да имаш проблем.
phoenix - специалист
Ти пробва ли със смяна на режимите от дистанционното?
... че ми е интерсно дали това не е само внушение.
naughty - специалист
phoenix написа:
Ти пробва ли със смяна на режимите от дистанционното?
... че ми е интерсно дали това не е само внушение.
няма ефект при мен..

то още 15 дни и няма да има значение де.
Mega - специалист
kuuuuuul написа:
На мойта съм и сложил едно копче и директно изключвам дефроста когато видя че времето позволява,твойто решение е значително по интелигентно така че няма да имаш проблем.
Как го изключваш ако не е тайна? Ако е през четирипътния как реагира машината?
kuuuuuul - майстор
Мойто управление е елементарно в резултат от наблюдения, един часовник и две релета за време/стълбищни автомати/ с копчето прекъсвам четирипътния вентил и имам режими с и без дефрост,за машината няма проблем но трябва да я наблюдавам от време на време,всичко още е в експериментален стадий.
naughty - специалист
Дефроста е полезно нещо, когато е необходимо.
ето ЕКГ-то от тази нощ, влажничко беше а и - 3 градуса. Моята клима прави дефрост а 45 минути при въшна т <+5. В момента е пусната на "икономичен" и тих решим и узкуствено слага праг на консумация макс 1500вата. Ако пусна в нормален режим, гълта до 3600вата на пикове.

1) видимо е как температурата на фреона след компресора намалява, като е най-висока веднага след дефрост и най-ниска преди такъв
2) видимо е, че не успява да вдигне температурата на водата в последния цикъл преди дефроста, синята линия е почти права, тоест въпреки работата на компресора със същите параметри както и предходните включвания, няма повишаване на температурата на водата
3) самият дефрост

Аз смятам да сложа ключе на датчика за външна т и при възможност за работа без дефрост (май главно зависи от влажността на въздуха навън), да го подлъгвам, че е примерно с 5 градуса по-топло.

може би обаче цялата дази работа ще я правя есента, сега наистина останаха 15 дена отоплителен сезонн

Приоритет в момента са ми клапаните на бойлера, но като гледам на Ванко проблемите, май са мираж. ще търся майсторче от София да помогне.

Прикачен файл

defrost.png
Ahmakov - специалист
naughty написа:
Дефроста е полезно нещо, когато е необходимо.
ето ЕКГ-то от тази нощ, влажничко беше а и - 3 градуса. Моята клима прави дефрост а 45 минути при въшна т <+5. В момента е пусната на "икономичен" и тих решим и узкуствено слага праг на консумация макс 1500вата. Ако пусна в нормален режим, гълта до 3600вата на пикове.

1) видимо е как температурата на фреона след компресора намалява, като е най-висока веднага след дефрост и най-ниска преди такъв
2) видимо е, че не успява да вдигне температурата на водата в последния цикъл преди дефроста, синята линия е почти права, тоест въпреки работата на компресора със същите параметри както и предходните включвания, няма повишаване на температурата на водата
3) самият дефрост

Аз смятам да сложа ключе на датчика за външна т и при възможност за работа без дефрост (май главно зависи от влажността на въздуха навън), да го подлъгвам, че е примерно с 5 градуса по-топло.
А връщането на маслото в компресора е задължително. Замислял ли си се, защо тези с дръпнатите очички са заложили, този "ненужен" дефрост, при работа в "спънато" положение.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 38

Тема "Термопомпа въздух-вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: