• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Кой каза че с водноподово няма да се стоплиш зимата , Рехау и Уирзбо- [-X спирайте монтажа . :lol: това на шега , топлиш се и още как -само да се изработи както трябва. :wink: Цена на квадрат от 30 до 50 лв с монтажа ,разликата иде от фибран или стиропор -тръба ал вложка фи-16.
bobivg - специалист
Рехау и Уирзбо казват също, че трябва да се спазват и пределно допустимите температури на пода. Като се спазва и това правило не винаги подовото стига, даже в повечето случаи когато съм го смятал е било недостатъчно.
filmatoplo - майстор
:) Няма такова нещо , че подовото не е достатъчно. :wink: как си го смятал че не стига .аз защо го постигам че и споменатите фирми , е аз им забраних вече да го практикуват че на някой може да му е студено с водно подово :)
filmatoplo - майстор
Оня ден получих за благодарност от форумец -5 литрово буренце , за което му благодаря .Това му е занаята, има златни ръце човека , прави бурета от 5 до 500 литра , бях му помогнал със съвет за монтаж на смесителен вентил за котел Атмос .За 3 години съвети толкова :) .А относно водното подово -който не слуша ще зъзне .Е днес мой приятел не пожела да му монтирам подово , сега ще го топля с вентилконвектор таванен монтаж -луда работа. :wink: Аз пак да се дразня за водното подово - :wink: добре де как го смятате това подово че няма да топли , първо монтира се на сгради с малко топлозагуби ,второ температурата на пода пак не надхвърля 27-30 гр на определени места , водата в тръбите е с 45 градуса,за топлото дали ще се постигне играе роля изолацията под тръбите,стъпката с която се навиват тръбите ,размера им,мощността която отдават на линеен метър,качеството им ,и други -спазят ли се тези изисквания -ехее.
bobivg - специалист
filmatoplo написа:
:) защо го постигам

Защото не спазваш това условие.
bobivg написа:
пределно допустимите температури на пода
Ти такива неща въобще смяташ ли? Фирмите дето ги цитираш ли ти казаха, че може колкото си искаш да вдигаш температурата на пода или това е твоя интерпретация?
bulhomes2 - майстор
Ти вижда ли тези за високостенен монтаж от "Силпа" (китайските). Май ти казвах, че си взех вече един, ама се чудя - тъй и тъй май ще му взимам допълнително управление (TR 300), че нямам доверие на китайските - май по-добре да си взема вътрешни тела от климатици. Китайчетата са по 300-400 лв, а тела втора употреба и тук имаше по 70-80 лв.

П.С. Модераторите да трият ако решат, че не е по темата на автора, но ако мислех, че няма да има полза за него щях да пиша на Филма на лични.

Боби, поста ми е за Филма. Бързо пишем тука... :partyman:
filmatoplo - майстор
Боби лошо момче :) изпревари ме да пишеш без да четеш.Който разбира да ме подкрепи с формули че не мога да намеря и кача. :)
bobivg - специалист
Седнах да пиша, но отидох да хапна затова и не съм ти видял поста.
Както и да е формулите са ясни и точно по формулите не става винаги без да се превиши температурата на пода. Пределно ми е известно, че знаеш принципите, но не каза смяташ ли ти повърхностните температури или гледаш само да ти стигне мощността пък нормите те са за проектантите да ги тормозят тях.
п.п Хората и по жерава ходят та са за 5-6 градуса отгоре и да се получи на проблем ли да го правим никой нама да умре от това. :-D
filmatoplo - майстор
Айде няма да ти се сърдя , че и аз по някога се бъзикам , ама хептен ме правиш без да се познаваме. :wink: Ще чакам някой др да коментира -топли ли аджиба водното подово-с температура на пода 29 гр-при покрити топлозагуби спазени по проект . :wink: Ама аз не го мисля подовото, кажи -колеги със водно подово не може да се стопли сграда да видим коментари освен моите.
filmatoplo - майстор
Кой не харесва вентилконвекторите :) преди няколко часа преключих с монтажа на 1 брой , италиански Галетти 6,46 киловата , ще топли 50 кв фризьорски салон със супер изолация гипскартон и вата.Салона е настрани от сградата с парното -15 метра в едната посока са тръбите фи-22 мед общо 30 м.Вкарах ги в цд профил десятка с изолация 22/13 .Котела е Атмос 50 клв . :wink: тоест щото пренебрегнаха водното подово.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Нова къща и възможностите за отопление?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: