Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
Това че е каша няма никакво значение, щом е в сила трябва да се спазва, в противен случай могат да те подведат под отговорност че не си спазил изискванията при евентуален по голям проблем.
bonebiker - напреднал
Как ги правя аз:) в завода 250 декъра дагоре....

1во-----3-4 кола на повлажната страна на къщата (за под 10 ома) на разтояние колкото ти позволява шината на кола.
Шините завабяваш една за двуга (Трябва да има лице , допирда площ с почвата и сечение на шината 40х3мм.)
така че да има поне 80мм.шев.плътен за да не изгние от влагата след време, и да понася енергията на гръмотевицата,заваряваш ги последователно. На последния кол извеждаш шината над земята
и по добре да е на закрито (За заземление на табло) като го закарваш с добра ел.връзка и кабел 10-16 кв.мм. жълто зелен да е, до ел таблото на корпуса се свързва с Всички останали заземителни на инсталацията.

2ро----Ако е за мълниезащита Шината се извежда отвън Може да се завари за арматурата на гръмоотвода ако мяма да се мери.(А вече има уреди с които не е необходимо да се разкача за да се мери)

3то----Желателно е да няма обща връзка м/у коловете (Зависи от класът на защита на зградата) на Гръмоотвода и заземлението на инсталацията(При прегаряне на почвата от енергията на гръмотевицата, енергията от гръмотевицата ще влиза в инсталацията ти а тя е огромна ) и загубите за теб ще са здрави.

Тема "ЗАЗЕМИТЕЛНА ИНСТАЛАЦИЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: