• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
mici - специалист
Направих си вратички за кухненски мебели (ще ги покажа, като станат готови)с рамки от бук и пълнеж от фурнирован МДФ. Рамките са широки 4,5 см. и на тях могат да се сложат само изхвърлящи панти за отвор 26 мм., големите излизат от размера на рамките. Единият горен шкаф изисква панта за 180 градуса, тъй като вратичката и носещата страна са в една равнина. Никъде не мога да намеря такава панта за отвор 26 мм. Моля, ако някой знае къде мога да намеря, да сподели, може и на лични. Мога, естествено, да сложа вътрешна летвичка под 90 градуса и да използувам обикновени панти, но за това малко шкафче просто няма да е функционално. Благодаря.

Прикачен файл

панта.jpg
панта.jpg (6.46 KиБ) Видяна 4724 пъти
bisplus - специалист
На 45мм би трябвало и ф35 да ти свърши работа.
stiv1961 - майстор
Такава панта ли ти трябва,полуградски?
bulhomes2 - майстор
Не е такава. Тази е отваряща на 170о. Такива съм си сложил на шкафа с телевизора на барбркюто.
stiv1961 - майстор
В сайта пише,,Панта Danco 180° закрит кант"-не знам,не съм специалист за това питам колегата mici.
mici - специалист
stiv1961 написа:
Такава панта ли ти трябва,полуградски?
Не, тези ги видях, тук вратичката и носещата страница са на 90 градуса, а при мен вратичката е като продължение на носещата (в една равнина).
bisplus написа:
На 45мм би трябвало и ф35 да ти свърши работа.
теоретически да, ама на практика не се получава...
bulhomes2 - майстор
На него му трябват 90о, не 180.

ОПс. Писали сме заедно
stiv1961 - майстор
Ако ги няма тук значи трудно ще намериш:
http://www.rosi.bg/rosi/139
От 55 вида панти твоята трябва да е тук.
shadowman - майстор
Тая панта има наколко имена, права, успоредна, в една равнина а в блум я водят щолен (като тук е и най-скъпа). Ако държиш на качеството вземи блум, ако гледаш да стане работата взимай кото искаш, само да спомена, че DTC се чупят и са алтави.
  • 1
  • 2

Тема "Търся такива панти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: