• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 62
Ел. инструментите. Консумативи.
ZEDYCUS - майстор
Пробвай с търсачката във форума. Имаше някъде препоръка от колегата Кумай. Аз имам по старият модел 4324, със същите данни е. Мога да кажа, че съм изключително доволен от него като издръжливост и работа. А напоследък се сдобих с Макита 4340 СТ не могат въобще да се сравняват, мощността си казва думата. :-D 4 сантиметра плот го реже без намек за усилие. Не, че с по малката не се реже, напротив. Няма да съжаляваш ако избереш Макита. :-D
asen4o - специалист
Единсвените ми притеснения са за ватовете, които ми се струват малко , въпреки, че марката е една от най -стабилните на пазара и ватовете и са реални, не като на райдер (примерно).
Парите не са никак малко за такъв вид машинка и за тази стойност бих могъл да взема 720вата на скил.
пп Гледах едно зеге на спарки тх70 , но не го откривам по нашите магазини. Някакви идей?
Kumay - майстор
asen4o написа:
Единсвените ми притеснения са за ватовете, които ми се струват малко...

пп Гледах едно зеге на спарки тх70 , но не го откривам по нашите магазини. Някакви идей?
Ватовете на етикета показват колко ток харчи! Пак потвърждавам, че машината е перфектна!
Зегето на Спарки още го няма! То е от новите модели/източните :) / ТН65Е изглежда добре, засега се държи добре, но с Макитата не може да се сравнява!
valat111 - специалист
marrrio написа:
Ти попита за инструмента не уточни за какво ще го ползваш ако е за профи цели ще му доиде в повече.
Макита е точно за профи цели. Ватовете са от значение, разбира, се. Радйдер ако създадат прободен трион/зеге/ 1450 W, отново не бих го предпочел пред Мкита/450 W/...дори на три пъти по-ниска цена.
gogo1113 - специалист
Смятам, че ще ти върши работа за домашни цели. Има всички необходими екстри - регулиране на оборотите, махаловидно движение. Праметрите за рязане, които са написани са също добри, само мощността ми се вижда леко ниска - 450 W, но мисля че не е болка. Не на последно място, тази промоционална цена е изгодна, не е много за марка като Макита. НЕ сравнявай Макита със Скил - едното е профи, другото си е откровено хоби.
ZEDYCUS - майстор
Мощността си е добре , рязал съм 100 мм дърво с моя стария, когато правих беседката, естествено с дълго ножче. :cool:
gogo1113 - специалист
Дървото не го натоварва толкова, колкото ПДЧ-то, защото ПДЧ плоскостите имат освен дървесни частици и смола за спояването им, която е твърда. Поради тази причина е необходима по-голямата мощност. Така като реже дебел плот ще му е малко трудно, но не е голям проблем, ще върши работа и при тази мощност.
mitko64 - майстор
Тук в форума прочетох някъде, че ножчето е по-важно от зегето, и се оказа много вярна констатация. Относно мощността, смятам, че окомо 500W си е напълно достатъчна. Аз се изхвърлих на 710W и какво, наложи ми се да режа две дебели дъбови талпи и толкоз. Само където иначе влача 3 кила инструмент. А иначе за циркулярите- колкото по-мощно толкова по-добре.
comunikator - специалист
Mitko64 - чакай да позная тия 3кг и тия 710Вата да не са на Спаркито 85цата?
mitko64 - майстор
Същият модел е. Не, че е лош но е ненужно натъпкан с екстри, а оттам и съвсем не ниската му цена. Имаще някъде във форума питане за него и коментари, че с малко отгоре може да се купи аналогичен на Бош. Но вече отдавна го бях купил.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 62

Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: