и самата димка

Прикачен файл
Picture 8831.jpg (187.83 KиБ) Видяна 11309 пъти
Прикачен файл
Picture 8761.jpg (178.23 KиБ) Видяна 11309 пъти
Прикачен файл
Прикачен файл

опит. След като миналата година се сдобих с стара къща и дворче и аз от 2 седмици се сблъсках с проблема подземен "дзвер".
  опит. След като миналата година се сдобих с стара къща и дворче и аз от 2 седмици се сблъсках с проблема подземен "дзвер".   Прочетох доста неща из нета, и макар да съм трепал с мотика няколко такива гадини, не ми се чакаше....
  Прочетох доста неща из нета, и макар да съм трепал с мотика няколко такива гадини, не ми се чакаше....   След успеха на колегата muncho решението беше взето - проходния капан. Отидох до две аграрни аптеки и ... ядец, намаха в наличност. Във втората ми предложиха отрова.   Проблема беше, че тя е различна за кътик и за сляпо куче. Разликата е от това, че къртика е хищник, храни се с червеи, попови прасета и т.н., а сляпото куче с картофи, грудки, корени и др. Ако се стои тихо до дупката и се наблюдава внимателно, може да се види гадината, защото те винаги преди да запушат отворената дупка си подават главата и душат. Ако е черо на цвят това е къртик, докато сляпото куче е по-голямо и е сиво на цвят. Аз не знаех с какво точно си имам работа, но реших да експериментирам. Купих отрова за къртик на фирмата РАТИМОР, производство в Словения. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно е да се спазват СТРИКТНО изискванията на опаковката. Аз го направих: отворих дупката, отворих опаковката и с ДЪРВЕНА щипка поставих пакетчето на отвора на дупката. Така мина повече от 24 часа...
  След успеха на колегата muncho решението беше взето - проходния капан. Отидох до две аграрни аптеки и ... ядец, намаха в наличност. Във втората ми предложиха отрова.   Проблема беше, че тя е различна за кътик и за сляпо куче. Разликата е от това, че къртика е хищник, храни се с червеи, попови прасета и т.н., а сляпото куче с картофи, грудки, корени и др. Ако се стои тихо до дупката и се наблюдава внимателно, може да се види гадината, защото те винаги преди да запушат отворената дупка си подават главата и душат. Ако е черо на цвят това е къртик, докато сляпото куче е по-голямо и е сиво на цвят. Аз не знаех с какво точно си имам работа, но реших да експериментирам. Купих отрова за къртик на фирмата РАТИМОР, производство в Словения. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно е да се спазват СТРИКТНО изискванията на опаковката. Аз го направих: отворих дупката, отворих опаковката и с ДЪРВЕНА щипка поставих пакетчето на отвора на дупката. Така мина повече от 24 часа...   
  и дупките стоят отворени, надявам се да съм победил
  и дупките стоят отворени, надявам се да съм победил  
VESCHO написа:Става и със запалена (Амониева силитра)От димките, бягат при съседа и догодина се връщат. Всички начини, които разчитат на звук, миризма, отрова и вода са бита карта. Глада винаги връща гадовете обратно (прокопават си нови, безопасни тунели). Най-добре с две педи тел и рибарска кука тройка. Евтино, многократно, без ограничения във времето, няма никаква отрова и гадна миризма, не изисква постоянно наблюдение и намаля популацията вместо да я разселва. Тънкостта е кукичката да е обърната така, че когато идва да зарови дупката да мине свободно и да се хване навръщане.
Завих,една чаена чашка силитра във тоалетна хартия и я запалих във дупката от тогава не съм виждал "кърточони"във двора.
но може да не е изчезнал от това.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: