• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
skrijo - специалист
Как да разбера да ли една батерия е здрава и има още живот в нея ? Например в сервиз могат ли да ми кажат какво е състоянието на батерията ?
gogo1113 - специалист
Не ти трябва никакъв сервиз. Ако след като е напълно заредена и я сложиш на винтоверта не работи или много бързо се изтощава значи има проблем в батерията или зарядното. Провери зарядното, ако е ОК, смени си батерията.
valat111 - специалист
skrijo написа:
Как да разбера да ли една батерия е здрава и има още живот в нея ? Например в сервиз могат ли да ми кажат какво е състоянието на батерията ?
В сервиза ще ти вземат пари толкова, колкото за нова батерия...ти в кой форум пишеш??? Нали сме тук, за да си помагаме?
grants - специалист
skrijo написа:
колега аз направих следното:сложих да се зарежда батерията за около час.след това я разглобих и замерих всеки елемент поотделно,на две от батерийките ми показа 0.01 и 0.03 волта.купих две батерий и ги подмених.сега винтоверта е като нов.успех.
skrijo - специалист
grants написа:
skrijo написа:
колега аз направих следното:сложих да се зарежда батерията за около час.след това я разглобих и замерих всеки елемент поотделно,на две от батерийките ми показа 0.01 и 0.03 волта.купих две батерий и ги подмених.сега винтоверта е като нов.успех.

За това знам ,но без да разглобявам батерията ако примеря напрежението да ли ще стане ?
grants - специалист
skrijo написа:
grants написа:
skrijo написа:

За това знам ,но без да разглобявам батерията ако примеря напрежението да ли ще стане ?
трябва да знаеш колко елемента има в батерията и умножаваш по броя на елементите.едната батерия е 1.2-1.3 волта.смятаи
новия12 - специалист
батерията трябва да я отвориш. след това първо измери напрежението на всеки елемент- трябва да ти е около 1.1 - 1.2 волта.ако всичките ти са по толкова направи следното - сложи си мултицета на обхват 10 ампера и окъсяваи елемент по елемент - но само по един. уреда трябва да ти показва от 2 до 2.8 - задържаи за около 6-7 секунди. по този начин товариш елемента и виждаш дали държи . защото ако премериш елемента само по напрежение то може да е около 1.2 но това не значи че елемента ти е читав.
дано да съм ти бил полезен...
skrijo - специалист
новия12 написа:
батерията трябва да я отвориш. след това първо измери напрежението на всеки елемент- трябва да ти е около 1.1 - 1.2 волта.ако всичките ти са по толкова направи следното - сложи си мултицета на обхват 10 ампера и окъсяваи елемент по елемент - но само по един. уреда трябва да ти показва от 2 до 2.8 - задържаи за около 6-7 секунди. по този начин товариш елемента и виждаш дали държи . защото ако премериш елемента само по напрежение то може да е около 1.2 но това не значи че елемента ти е читав.
дано да съм ти бил полезен...
Само не разбрах какво означава да окасявам елемента ?
evdoki - специалист
Окасяваш- провиш късо. Свързваш плюса и минуса
skrijo - специалист
На зарядното на батерията като се зарежда мига една зелена лампичка .Като свети постоянно тогава ли е заредена ?Също така има някаква червена дето има едно термометърче за какво е това ?
  • 1
  • 2

Тема "Батерия на винтоверт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: