Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
1748 мнения в "Проблем при отопление на газ"
mama_zlatka54
- напреднал
Изпълнителя на инсталациата ми не желае да настрои котела на необходимата мощност а е в гаранциа как да постъпя
Bulgaria Therm
- специалист
2v6 написа:Виж това, което питам след изреченетието, което цитираш тук.ESPACE написа:...Не съм казал, че не ми е ясно обяснението ти, а че е куцо
E, кое не ти е ясно в моето обяснение? в единия случай обдухваш топлообменника с въздух с температура около 0 градуса а в другия случай с такъв с температура около 300 градуса. Ако си позволя и аз да правя груби сметки като твоите не 12лв. на месец а 5-6 пъти по малко или около 2 лв. загуби и при твоята постановка. Температурата на ламелите какво общо има? Колкото са по близо до тръбите в топлообменника толкова ще са по студени.![]()
Горивните газове не нагряват водата, а ламелите и отчасти тръбите на топлообменника.
До каква температура според теб трябва да бъдат нагрети, за да затоплят водата в тръбите до примерно 60 градуса?
Bulgaria Therm написа:... Тъй като не получих отговор от колегата с коляновия вал(може и да не го е видял още).На кой въпрос не съм дал отговор
LazarGanev
- "Велик майстор"
Bulgaria Therm написа:Ние за неговия случай предлагаме котел с минимална мощност 6 кв. Тъй като не получих отговор от колегата с коляновия вал(може и да не го е видял още) би ли ми казал как ще стоплиш апартамент( по вашата логика) с топлинни загуби 15 кв., инсталирана мощнос, покриваща тези загуби и котел, насторен на минимална мощност 9 квBulgaria Therm, нещо се обърка, нали преди малко твърдеше, че вашите дистрибутори ги обучавате да инсталират котли с минимална мощност по-голяма от тази на радиаторите, а сега твърдиш че за жилище с топлозагуби 15кВт предлагате котел с минимална мощност 6кВт, защо така?![]()
И не забравяйте още нещо. При стандартните котли, когато работят на 30% от мощността си пада КПД-то.
Bulgaria Therm
- специалист
LazarGanev написа:Ганев, не съм се объркал. Казах, че за да отговорим по-добре на нуждите на клиенти с малки апартаменти RADIANT разработи специално за България котел с минимална мощност 6 кв.(максимална 24). Въпросът ми е как ще стоплим апартамент със 15 кв. загуби, ако го оставим да работи на минимална мощност 9 кв(това е стандартната за 24 кв. котел), както твърдите вие, че ще бъде по-икономично, и той няма нищо общо с това, което казах за шесте киловата.Bulgaria Therm написа:Ние за неговия случай предлагаме котел с минимална мощност 6 кв. Тъй като не получих отговор от колегата с коляновия вал(може и да не го е видял още) би ли ми казал как ще стоплиш апартамент( по вашата логика) с топлинни загуби 15 кв., инсталирана мощнос, покриваща тези загуби и котел, насторен на минимална мощност 9 квBulgaria Therm, нещо се обърка, нали преди малко твърдеше, че вашите дистрибутори ги обучавате да инсталират котли с минимална мощност по-голяма от тази на радиаторите, а сега твърдиш че за жилище с топлозагуби 15кВт предлагате котел с минимална мощност 6кВт, защо така?![]()
И не забравяйте още нещо. При стандартните котли, когато работят на 30% от мощността си пада КПД-то.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Аз мисля, че бъркаш понятията минимална мощност, максимална мощност, номинална мощност и работна мощност. Докато не си ги изясниш е все едно да спорим на различни езици
mama_zlatka54
- напреднал
не владея техническия език но факта че плащам сметка за януари и фе вруари -600 и 500 лв за 70 кв отопляема площ ме кара да търся помощ от специалист?
LazarGanev
- "Велик майстор"
Добре де, наистина е интригуващо, ама дай повече факти и то в другата тема, защото всички въпроси и отговори са там
Ето тук:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 10&t=32010
Ето тук:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 10&t=32010
bobivg
- специалист
Добре де няма ли някакво изследване от производителите за влиянието на честите включвания, до колко процента може това да влияе на годишния разхода. Защото само с обяснението по-малко, без да се знае колко е това по-малко не може да се прецени заслужава ли си да се инвестира в почти два пъти по-големи радиатори и въобще дали е икономически обоснована инвестицията. Другото нещо е, че нещо въобще не мога да си представя как ще заложа примерно в цял един блок по мин. 9кв. радиатори на апартамент защото повечето котли били такива.
Bulgaria Therm
- специалист
LazarGanev написа:Аз мисля, че бъркаш понятията минимална мощност, максимална мощност, номинална мощност и работна мощност. Докато не си ги изясниш е все едно да спорим на различни езициГанев, не мога да те разбера, защо все мислиш, че аз бъркам, а на тебе всичко ти е ясно?!
До сега в коментарите не съм си позволил да засегна никого, но язвителните ви белжки с 2v6 прехвърлят границите на колегиалното отношение!
Ето ти пример с котела, който цитирах - казва се RBS 24 ELITE:
Максимална номинална мощност(тази отдавана от горелката) - 25,6 kW
Минимална номинална мощност - 7,5 kW
Тъй като КПД не е 100%, на изхода получаваме:
Максимална полезна мощност - 23,81 kW
Минимална полезна мощност - 6,2 kW
Последните две мощности се отнасят за режим производство на БГВ.
Котлите, които ни продаваме позволяват да се настрои и максималната мощност в режим отопление, която се определя на базата на инсталираната мощност на отоплителните тела и ТОВА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Тази мощност може да бъде променяна в границите от 6,2 kW до 80% от 23,81 kW.
Ако тази терминология съвпада с твоята, то очаквам отговор на въпроса, който зададох.
Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература