• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
boltik - специалист
Георгиев,аз казвам,че ако обърна баталите,така както ти изкаш,ще е катастрофа като започнч да наливам бетона.А това за падналата вар не е такака,както ти си мислиш.Важно е в стедата да има вар,а отстрани,като се измазва,тя ще се си влезе.Лошото е,ако в средата няма вар,после няма как да вкараш.И понеже темата е ремонт на къща,тук му е мястото да споделя защо се слага вар между тухлите.Един казва да не ми духа.Други да се злепели тухлите и още и още.Главно е,че варта се слага,да се разпредели равномерно товарът от горната върху долната тухла.Забелязвзш ли,че тухлите равнят с кофражът.Което пък е важно за арматурата.
Георгиев - специалист
Човек, говорим за неносещи стени. Носят само себе си и ако се ползват и за кофраж временно тежестта на гредата отгоре, докато свърже бетона. Според теб кое е по-здраво, 25 сантиметра зид с кухините странично или кофражния шперплат който се използва иначе? Просто няма абсолютно никакво значение. Освен пак това неудобство, че ще ти изтича разтвора в дупките ако са вертикално :D. За носещи стени е друго. Тогава пък пак няма значение понеже и двата начина са недопустими.
boltik - специалист
Ок.приятелю говорим за две различни неща,но важното да сме живи и здрави.
професионал - специалист
БРАВО,Сашо!!! Каквото и да се говори,това което си свършил е страхотно!!!Изчетох цялата тема от началото до края,и не разбирам защо някои колеги се хващат за дреболий да намират кусури,сякаш от утре ще тръгнеш да строиш в центъра на София небостъргач.Колеги,за нас може много от въпросите на Сашо да са елементарни,но да не забравяме,че човека може да е специалист в област в която ние сме дилетанти.Важното е,че разчитайки на ръцете си и форума той е на път да доведе идеята до успешен край,влагайки огромен труд и енергия.Може да се е престарал с бетон и желязо някъде,но ако си беше наел фирма за изпълнението,няма гаранция,че щяха да се справят по-добре,а ние щяхме да имаме една тема по-малко във форума.Аз мисля,че това е идеалният пример за ползата от форума.Сашо бас ловя,че сега и ракийката ти е по-сладка! :partyman:
gvladkov - специалист
Много точно казано от колегата "професионал".Гледал съм във предаването"grand design" стройтелство с тези тухли,там слагаха преди разтвора мрежа за да не се пълнят отворите с него и да се увеличава разхода му.
Успех Сашо , аз съм още на изграждане на стените на първия етаж.
sasho 28 - специалист
Мерси за подкрепата и съветите.Няколко актуални снимки без кофража-

Прикачен файл

DSC03440.JPG
DSC03440.JPG (69.74 KиБ) Видяна 3628 пъти

Прикачен файл

DSC03464.JPG
DSC03464.JPG (66.52 KиБ) Видяна 3628 пъти

Прикачен файл

DSC03458.JPG
DSC03458.JPG (64.23 KиБ) Видяна 3628 пъти
kaktys - напреднал
Странна работа,не е ли по добре колоните да са на вътре,доста проблеми се спестяват така.И моита къща навремето така я орезелиха.
професионал - специалист
kaktys написа:
Странна работа,не е ли по добре колоните да са на вътре,доста проблеми се спестяват така.И моита къща навремето така я орезелиха.
Как така навътре, и какви проблеми спестяваш? :partyman:
sasho 28 - специалист
Дойде време и на дворната чешма :)

Прикачен файл

DSC03483.JPG
DSC03483.JPG (66.95 KиБ) Видяна 3483 пъти
stenmark - специалист
Сашо много ти се радвам за оптимизма и усилията които полагаш за да осъществиш мечтата си.При мен обаче първо е барбекюто,дори нямам покрив.Колегите ме бъзикат,но за мен е много важно да дойде някой и поне мога да го почерпя нещо свестно!
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: